Diari La Veu del País Valencià
Colofó final al Mundial a Xest amb victòries de Lorenzo i els dos campions de Moto2 i Moto3

Javier Cid / Xest.

El circuit de Xest va viure el final del mundial de motociclisme en unes proves que ja tenien decidides els seus campions. En la categoria reina, MotoGP, va ser Jorge Lorenzo qui es va imposar en la seua última carrera amb Yamaha. En Moto2, el campió, Johann Zarco, va aconseguir la seua setena victòria igual que en Moto3 on també el campió, Brad Binder, va aconseguir el seu setè triomf a Xest.

En MotoGP, Jorge Lorenzo, amb volta ràpida i nou rècord de carrera ja en la segona volta al traçat valencià (1: 31.179), va dominar la carrera de principi a fi augmentant progressivament l’avantatge amb els seus perseguidors. El campió del món, Marc Márquez va acabar segon i l’italià Iannone, que li va guanyar la partida pel pòdium a Valentino Rossi, que va ser tercer.

En Moto2, el francès Johann Zarco (Kalex) va concloure la temporada com els grans campions, amb la seua setena victòria de la temporada, en una carrera en què va acabar segon el pilot suís Thomas Luthi i tercer l’italià Franco Morbidelli. El català Alex Rins va acabar cinquè, cosa que li permet guanyar la tercera plaça del mundial per soles un punt per davant de Morbidelli.

En Moto3, el sud-africà Brad Binder (KTM), campió del món en 2016, es va adjudicar la seua setena victòria de la temporada a l’imposar-se per davant de Joan Mir i Andrea Migno, que el van acompanyar al pòdium. Per la seua part, el pilot de Corbera, Aaron Canet, va perdre la seua oportunitat abans d’eixir ja que se li va parar la moto i va haver d’eixir últim. El valencià Jorge Navarro va acabar en sisena posició, cosa que li va permetre finalitzar en tercera posició en el mundial.

Així, Xest va tancar la temporada, com és habitual i demà ja la comença en MotoGP on els pilots provaran les seues noves motos de cara a la pròxima temporada que donarà el tret d’eixida el proper mes de març. Així, els dies 15 i 16, Jorge Lorenzo tastarà la seua nova Ducati i fins a 17 pilots canviaran de moto en la categoria de MotoGP de cara a l’any que ve en el circuit de Xest.