El nou Bo per a l'àrea metropolitana de València tindrà un preu de 15,50 euros

El títol de 10 viatges començarà a funcionar la setmana vinent i cada viatge donarà dret a un transbord durant els 90 minuts següents de la primera validació
14 novembre 2016 01:00h
RedactaVeu / València

El Bo Transbord AB per a l'àrea metropolitana de València -vàlid per als serveis de transport públic de MetroBús, MetroValencia i EMT- començarà a funcionar la setmana vinent. El bo de 10 viatges tindrà un preu de 15,50 euros i cada viatge donarà dret a un transbord durant els 90 minuts següents a la primera validació.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dilluns l'ordre de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració de Territori per la qual s'estableix un nou títol integrat de transport en les zones A i B de l'àrea metropolitana de València, denominat Bo Transbord AB. Durant aquests dies, els agents operadors estan preparant els seus sistemes perquè puga entrar en funcionament la setmana vinent, segons ha explicat el Govern autonòmic a través d'un comunicat.

El Bo Transbord AB serà vàlid per als serveis de transport públic de MetroBús, MetroValencia i EMT, que s'efectuen dins de les àrees A i B del transport metropolità de València. El títol es configura com un bo de 10 viatges, cada viatge tindrà dret a un transbord durant els 90 minuts següents de la primera validació.

‘Un pas més’ cap a un sistema integrat

Per al departament que dirigeix la consellera María José Salvador, la creació d'aquest nou títol suposa “un pas més” en l'objectiu de la Generalitat d'oferir a la ciutadania un sistema integrat de servei públic de transport per a l'àrea metropolitana de València de permetre la intermodalitat entre tots els serveis públics d'aquesta zona.

Segons ha indicat el director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, aquest títol “facilitarà la mobilitat dels seus usuaris ja que amplia les possibilitats de desplaçament per abastar una àrea de 40 municipis i resulta més àgil, eficaç i còmode per als viatgers i, a més, més barat perquè solament pagaran un bitllet en lloc de dos per a fer un transbord”.

De fet, al voltant del 78 per cent dels desplaçaments en transport públic es realitzen en les zones a les quals s'aplicarà aquest nou Bo Transbord. Domingo ha destacat l'aposta de la conselleria per “oferir més opcions als usuaris a l'hora de realitzar els seus desplaçaments i ha assegurat que s'estan fent grans esforços després d'anys sense aplicar cap mesura sobre aquest tema”.

Fins ara solament existia un Bo Transbord de la zona A de 10 viatges, que permetia el transbord sense cost, únicament entre la xarxa de Metrovalència i EMT i que abastava els municipis de València, Mislata, Tavernes Blanques i Alboraia amb una població total de 891.535 habitants.

Amb aquest nou bo s'amplia el nombre de ciutadans beneficiats, incloent tota la corona B de l'àrea metropolitana de València amb municipis com Almàssera, Meliana, Vinalesa, Foios, Albalat dels Sorells, Albuixec, Emperador, Massalfassar, Museros, Massamagrell, la Pobla de Farnals, Rafelbunyol, Bonrepòs i Mirambell, Rocafort, Alfara del Patriarca, Montcada, Godella, Burjassot, Paterna, Manises, Quart de Poblet, Aldaia, Alaquàs, Torrent, Xirivella, Paiporta, Picanya, Sedaví, Benetússer, Lloc Nou de la Coronoa, Alfafar, Massanassa, Catarroja, Albal Beniparrell i Silla. Es tracta en total d'una població de 583.291 habitants.

La creació d'aquest bo s’ha aconseguit gràcies a la col·laboració de la Generalitat i la Diputació de València, que aportarà un milió d'euros per a finançar diverses mesures per al transport en la demarcació de València.

next