Diari La Veu del País Valencià
La Mancomunitat de la Ribera Alta s’agermana amb dues entitats centreamericanes

RedactaVeu / Alzira.

Tal com va anunciar la setmana passada el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez, i com va informar la Veu, aquest ens supramunicipal ha signat aquest dilluns a Alzira un protocol d’agermanament amb el Cantón de Upala de Costa Rica i la Mancomunidad Trinacional Fronteriza Río Lempa, que agrupa municipis d’Hondures, El Salvador i Guatemala.

Encara que des del 2008 la Mancomunitat de la Ribera Alta i el Cantón de Upala ja mantenien una col·laboració constant, ara, amb aquest acord, se suma a l’agermanament la Mancomunidad Trinacional Fronteriza Río Lempa, formada per municipis de tres països de l’Amèrica Central. Els objectius d’aquest agermanament són, entre d’altres, fomentar el desenvolupament sostenible dels territoris, coordinar accions orientades al coneixement i aprenentatge i elaborar i executar conjuntament projectes educatius, culturals, de desenvolupament i mediambientals.

“La col·laboració entre la Mancomunitat de la Ribera Alta i el Cantón de Upala ha estat molt beneficiosa per a les dos entitats i també per al dos territoris”, ha assenyalat Txema Peláez. “Ara, volem incorporar una nova institució a l’acord d’agermanament, la Mancomunidad Trinacional Fronteriza Río Lempa, i signem el protocol d’agermanament convençuts que aquesta nova incorporació donarà un nou impuls a l’acord”.

Acte d’agermanament. Foto: Mancomunitat de la Ribera Alta.

Les entitats signants del protocol han estat representades pels seus presidents: Txema Peláez, president de la Mancomunitat de la Ribera Alta; l’alcalde d’Upala, Juan Acevedo Hurtado, i el president de la Mancomunidad Trinacional, Elisandro León Rivera. En l’acte, que ha tingut lloc a la Mancomunitat de la Ribera Alta, a Alzira, també han estat presents el cònsol de Guatemala a València, Ernesto Bonet; l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i diversos alcaldes i regidors de la comarca.

Conferència Internacional de Mancomunitats

La presència d’aquestes autoritats a Alzira té lloc en el marc de la jornada internacional d’associacionisme municipal que tindrà lloc del 15 al 17 de novembre en aquesta localitat i en què els participants de diferents països d’Europa i d’altres continents podran conèixer i compartir experiències d’associacionisme intermunicipal. Respecte d’aquesta jornada, La Veu va publicar una notícia la setmana passada.

Aquest dimarts, s’inaugurarà la Conferència Internacional de Mancomunitats, a les 15.30h, en la Casa de la Cultura d’Alzira, amb la presència del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, així com amb la del president de la Mancomunitat de la Ribera Alta i de l’alcalde d’Alzira.

Comparteix

Icona de pantalla completa