Diari La Veu del País Valencià
Bunyol troba en la música un aliat per al turisme

Sixto Ferrero / Bunyol.

L’Ajuntament de Bunyol ha anunciat que la seua ruta de la música ja està preparada per a mostrar la localitat des d’una de les seues característiques més potents: la música.

En aquest sentit, el regidor de Turisme, Manuel Sierra, en acollir el càrrec, ja va manifestar que una de les seues apostes per a aquesta legislatura era dur endavant una iniciativa turística que implicara, com així ha estat, el patrimoni i la música local. Per a dur-la endavant, s’havia de comptar amb la col·laboració de les dues societats musicals: ‘La Artística’ i ‘La Armónica’. En aquest sentit, Sierra ha ressaltat que els seus teatres, el Teatre Montecarlo per part de ‘La Artística’ i el Palau de la Música, de la ‘Armónica’, formaran part d’aquesta ruta que comptarà amb les màximes novetats tecnològiques.

“La ruta és complementària a la programació musical de Bunyol”, manifestava Sierra a La Veu, de manera que la gent que vinga atreta per la Biennal, el ‘Mano a Mano’, la Temporada de Concerts o la Setmana Cultural tindrà aquesta ruta amb què “podrà veure les infraestructures de la música de Bunyol. Tot això amb l’ajuda de la tecnologia, com resumeix el regidor: “Amb el mòbil es podrà viure la nostra història musical”. Sota el nom de Ruta interpretativa del patrimoni i la música, aquesta transcorrerà pel nucli antic de la localitat.

L’Ajuntament de Bunyol afirmava a través d’un comunicat que l’objectiu general “és dissenyar i proposar una ruta que diversifique l’oferta turística focalitzada en els components culturals i musicals i, alhora, enfortisca la imatge i el posicionament del turisme musical en la localitat”.

A partir del 3 de desembre, data en què, segons l’Ajuntament, es posarà en marxa la ruta, es podrà gaudir dels 2,4 km de recorregut. A més a més, el visitant disposarà d’un mapa on podrà localitzar els punts principals, que són el Conservatori de Música, la plaça de les Vendes, el castell, el parc de Borrunes, el Teatre Montecarlo, la plaça del Poble, el Palau de la Música, el Molino Galán, el parc de Sant Lluis i l’Auditori Municipal. Tot això a través de l’aplicació mòbil Clickar, amb realitat augmentada per al visitant.

Des del consistori, segons manifestava Manuel Sierra, se segueix treballant amb la qüestió turística de Bunyol. L’any passat van participar a FITUR convidats per la Diputació de València i, “a pesar de ser un poble més xicotet que aquells que normalment acompanyen la Diputació”, van poder assistir a la fira del turisme, recorda, i si enguany els tornen a convidar assegura que Bunyol hi estarà, ja que des de l’equip de govern “apostem per la cultura i la música, on destaca la relació amb la Berckley i el conservatori”, i conclou afirmant que “ens creguem eixe producte perquè tenim bona gastronomia i indrets, però volem portar endavant la música, que ens pot diferenciar de la resta de pobles”.

Comparteix

Icona de pantalla completa