Diari La Veu del País Valencià
La Veu participa en una jornada de l’AVL dedicada a la premsa en valencià
RedactaVeu / València

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) celebrarà, aquest pròxim divendres, dia 18, una nova jornada dedicada als mitjans de comunicació en valencià centrada en la premsa en paper, en els diaris digitals i en les perspectives de futur de la llengua en aquests mitjans objecte d’anàlisis.

La jornada, que tindrà lloc a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, constarà de dues ponències i dos taules redones, en les quals participaran reconeguts especialistes i professionals dels mitjans de comunicació valencians, entre ells l’editor de La Veu del País Valencià.

La primera de les ponències, a càrrec del professor de la Universitat de València, Francesc Martínez, tractarà la llengua en la premsa en paper, mentre que la segona, presentada pel director de Vilaweb, Vicent Partal, versarà sobre la presència del valencià en els diaris digitals.

Pel que fa a les taules redones, la primera tindrà com a moderador el professor de la Universitat Cardenal Herrera-CEU, Vicent Garcia Perales, i debatrà sobre la presència del valencià en els diaris i les revistes. En aquesta, hi participaran el director dels diari Levante-EMV, Julio Monreal; el redactor del setmanari El Temps, Víctor Maceda, i el director de la revista Lletraferit, Toni Sabater.

Present i futur del valencià en els mitjans digitals

La segona taula redona analitzarà el present i el futur de la llengua en els mitjans de comunicació digitals. Hi participaran l’editor i coordinador de La Veu del País Valencià, Moisès Vizcaíno; la redactora de l’agència Europa Press, Núria González, i la directora d’InfoUniversitat, de la UV, Remei Castelló. L’acadèmic Eduard Mira serà l’encarregat de presentar i moderar el debat.

L’editor de La Veu, Moisès Vizcaino.

L’AVL, com a institució organitzadora, en col·laboració amb la Universitat de València, invita a participar en aquesta jornada els professionals dels mitjans de comunicació, els estudiants de periodisme i “totes aquelles persones preocupades per la necessitat de comptar amb uns mitjans en valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa