Formalitzat el contracte d'obres de restauració del Monestir de Llutxent

El projecte compta amb un presupost d'adjudicació de 82.646€ i un termini d'execució de 6 mesos
19 novembre 2016 01:00h
Jorge Rodríguez.

RedactaVeu / València.

La Diputació de València ha formalitzat el contracte d'obres de restauració de l'Ermita de Sant Lluís Beltrán i de l'espadanya, ambdues situades el recinte del Monestir del Corpus Christi, a Llutxent (la Vall d’Albaida). Els treballs han sigut adjudicats per un import final de 82.646,63 euros a l'empresa Contrafforte Restaure, SL, la qual es troba actualment programant el calendari d'execució de l'obra i realitzant el preceptiu estudi de seguretat i salut. Així, al llarg d'aquests mes es podrà donar inici als treballs que s'espera que estiguen conclosos en un termini màxim de sis mesos.

El projecte de restauració contempla dues actuacions diferenciades. La primera, que es durà a terme sobre l'espadanya que conté la campana, que servirà per a condicionar aquesta estructura i la seua façana, reparant els danys causats pel pas del temps i assegurant-la. La segona tindrà per objecte la restauració integral de l'Ermita de Sant Lluís, un recinte de planta quadrada amb quatre arcs que l'obrin a l'exterior i que és un dels elements més emblemàtics del recinte del monestir.  

En aquest cas, tal com explica Juan Francisco Solís, tècnic de l'Àrea de Patrimoni de la Diputació de València, “les obres tindran per objecte la reparació de les esquerdes de la cúpula i els arcs, que seran cosides amb fibra de vidre, així com la recuperació dels carreus de pedra que conformen la paret de l'ermita”. Aquesta intervenció s'aprofitarà per a dur a terme també en eixe punt una excavació arqueològica, després de la qual cosa es cobrirà amb paviment l'actual sòl de terra de la capella. 
 

Jorge Rodríguez. Foto: Abulaila (Diputació de València).

El Monestir del Corpus Christi, que compta amb la declaració de Bé d'Interès Cultural, té el seu origen en una ermita de 1355 i en l'actualitat és propietat de la Diputació de València, la qual, amb aquesta actuació, compleix amb el compromís aconseguit el passat mes de juny pel president, Jorge Rodríguez, amb l'alcalde de Llutxent, Josep Estornell, de seguir millorant aquesta “joia patrimonial”. “Estem molt orgullosos d'aquest edifici històric i necessitem projectar-lo més del que s'ha fet fins ara perquè entenem que té moltes possibilitats”, ha declarat Rodríguez. 

Programació cultural al monestir

Per la seua banda, Josep Estornell va apostar per seguir treballant “perquè tota la Vall d'Albaida i la Comunitat puguen gaudir d'aquesta infraestructura en tots els seus vessants, tant culturals com històrics, així com els nous usos que es puguen anar determinant”.  En l'actualitat, al Monestir del Corpus Christi es programen activitats culturals, una de les més recents, el recital de Viviana Lasaracina en el marc del Concurs Internacional Premi Iturbi, i també s’hi duen a terme tallers d'ocupació que tenen entre els seus objectius avançar en la restauració del lloc.

La Veu
 
next