Diari La Veu del País Valencià
La durada de la vida laboral a la UE augmenta des del 2005
Jornal.cat

Pel que fa al conjunt de la Unió Europea, segons les dades de l’any 2015, el país que va registrar una mitjana de vida laboral més llarga va ser Suècia (41,2 anys), mentre que el país amb menor durada va ser Itàlia (30,7 anys).

Les dades corresponen al nou informe de l’Oficina d’Estadística de la Unió Europea (Eurostat). L’indicador “durada de la vida laboral” indica el nombre d’anys que s’espera que una persona de 15 anys estiga activa al mercat laboral (ja siga ocupada o a l’atur) al llarg de la seua vida.

Pel que fa a la resta dels estats membres de la UE, entre els que tenen una major durada de la vida laboral trobem, a més de Suècia, que encapçala el rànquing, els Països Baixos (39,9 anys), Dinamarca (39,2 anys), el Regne Unit (38,6 anys) i Alemanya ( 38 anys). A l’extrem oposat, a més d’Itàlia, hi ha Bulgària (32,1 anys), Grècia (32,3 anys), Bèlgica, Croàcia, Hongria i Polònia (32,6 anys cadascun).

En tots els estats membres, excepte Lituània, la vida laboral és més llarga per als homes que no pas per a les dones.

L’augment global de la durada de la vida laboral es deu, en general, a tots els estats membres, als canvis en la durada de la vida laboral de les dones. Aquesta ha augmentat entre el 2005 i el 2015 en tots els estats membres de la UE, especialment a Malta (+8,6 anys), Espanya (+5,1 anys), Luxemburg (+ 4,7 anys), Hongria (+4 anys), Xipre (+3,6 anys), Lituània (+3,5 anys), Alemanya i Àustria (+3,4 anys). Per contra, la durada de la vida laboral per als homes ha disminuït en cinc estats membres: Xipre (-1,9 anys), Grècia (-1.4 anys), Irlanda (-1 any), Espanya (-0,7 anys) i Portugal (-0,6 anys ).

Més informació en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa