Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘Des de 2008 l’Hospital de la Ribera no ha fet cap tipus de liquidació’

Xavier Pérez / Alzira.

“Màxima transparència”. Així de contundent ha sigut aquest matí en Alzira el president de la Generalitat sobre les últimes informacions sobre desviacions de comissions de la empresa Ribera Salut, que gestiona l’Hospital d’Alzira i que ha generat una polseguera informativa a un any vista de la reversió d’aquest centre sanitari al sistema públic de salut.

Encara que Ribera Salut ha emés un comunicat en el qual nega la informació publicada i explica que b2b salut, creada en 2009, no solament és la central de compres del grup Ribera Salut, sinó també de serveis compartits, logística i consultoria, el president de la Generalitat, abans d’assistir a l’acte de presentació del I Pla Valencià de la Producció Ecològica, ha recalcat que la consellera Montón “està exigint a Ribera Salut que aporte tota la documentació”.

“Del que es tracta és de que s’acabe en l’opacitat, que hi haja transparència; sols amb la transparència es poden pretendre les decisions”, ha dit.

Però Puig ha aprofitat la seua visita a Alzira per a carregar de valent contra el ‘model Alzira’ perquè malauradament compta “amb moltes dificultats per la falta de transparència i per la conflictivitat que hi ha a l’hora d’avaluar els costos. De fet, l’anterior govern tenia alguns problemes i el que ha passat és que des de 2008 no hi ha hagut ningun tipus de liquidació, una liquidació que hauria de ser anual i no es fa”.

El president de la Generalitat ha lamentat que es diga que el ‘model Alzira’ és més competitiu i eficaç “per què?, per què ho diu vosté?; clar si mostren els números que volen… Per tant, nosaltres tenim una postura molt clara: la salut no és un negoci, davant de la malaltia i, els treballadors han de ser tots iguals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa