Diari La Veu del País Valencià
El València Basket es classifica per al Top 16 després d’aixafar l’Ulm (60-86)

Javier Cid / València.

El València Basket va derrotar amb contundència el Ratiopharm Ulm a domicili, en un partit fonamentat en una gran defensa i en el bon fer del conjunt valencià en atac, on van destacar en la primera part dos clàssics com Romain Sato (14 punts i 9 rebots) i Fernando San Emeterio (19 punts) i, en la segona, el recentment aterrat Slava Kravstov (12 punts i 9 rebots) per a ser líders provisionals del grup D i assegurar la classificació per al Top-16. L’objectiu ara passa per tractar de lluitar per la primera plaça amb l’Hapoel Jerusalem, l’únic equip que ha aconseguit guanyar el València Basket aquest any en competició europea.

El partit es preveia complicat ja que l’equip alemany només havia perdut el partit d’anada a la Fonteta en tota la temporada, la resta els ha guanyat. Tanmateix, pareix que els de Pedro Martínez li tenen agafada la mesura. Així, de fet, va començar amb un 0-11 (m.2) de parcial per als valencians que comandats per Guillem Vives establien una diferència clara que es va encarregar de mantindre Sato després del temps mort local per intentar tallar la sangria. Encara així, els alemanys no van poder perforar la cistella valenciana més que amb nou punts, els mateix que va fer Sato al primer quart (9-24, m.10).

Al segon període, els de l’Ulm van despertar per tractar d’involucrar el públic, acostumat a victòries, i l’equip, al partit i amb la potència de Morgan i l’encert exterior de Braun van reduir la diferència a huit punts (18-26, m.12), però el capità Rafa Martínez va contestar amb un triple que va deixar la diferència en onze punts, amb la qual, finalment, es va arribar al descans gràcies a l’intercanvi de cistelles entre Morgan i San Emeterio (34-45, m.20).

San Emeterio salta per damunt de tres rivals durant el partit. Fotografia: València Basket.

En la represa, el València Basket, amb Diot als comandaments i un potent Kravstov tant en atac com en defensa, van ampliar la renda amb cinc punts consecutius de l’ucraïnès. Malgrat el temps mort demanat per Thorsten Leibenath, el parcial taronja es va ampliar fins al 2-12 i l’avantatge era ja de 21 punts per als valencians (36-57, m 26). Els triples de Braun i Hobbs no van immutar l’atac del València Basket que amb un altre triple de Rafa Martínez, tancava el tercer quart amb 18 punts d’avantatge (49-67, m.30).

El Ratiopharm, que encara no havia perdut a casa aquesta temporada, no ho posaria fàcil per a doblegar el genoll i va endossar un 8-0 de parcial d’eixida en l’últim període retallant a deu, la diferència. No obstant això, i després que Pedro Martínez alineara els seus en un temps mort, el València Basket li va tornar el parcial amb un altre 0-11 (57-78, m.36). Des d’aleshores, l’Ulm solament va fer un triple més a càrrec de Braun i el València Basket no es va frenar amb un Oriola que es va sumar a la festa que certificava la classificació.

Fitxa tècnica:

60.- Ratiopharm Ulm (9 + 25 + 15 + 11): Gunter (6), Butler (5), Braun (16), Babb (-), Morgan (15) -cinc titular- Ohlbrecht (3), Ferner ( 3), Tadda (5) Hobbs (5) i rubit (2).

86.- València Basket (24 + 21 + 22 + 19): Vives (5), Sastre (6), Sato (14), Sikma (5), Kravtsov (12) -cinc titular- Thomas (2), Diot ( 5), Van Rossom (1), Rafa Martínez (8), Oriola (9) i San Emeterio (19).

Àrbitres: Pukl (SLO), Geller (BEL) i Radojkovic (CRO). Van eliminar per faltes personals al visitant Sikma (m.28).

Incidències: Partit corresponent a la sisena jornada de la primera fase de l’Eurocup disputat al Ratiopharm Arena davant 4.300 espectadors.