Diari La Veu del País Valencià
Onil adjudica la recollida de residus i la neteja viària a una empresa ‘relacionada amb la Gürtel’
Ahir dijous dia 9 de maig l’Ajuntament d’Onil amb el vot en solitari del Partit Popular i el vot negatiu de la resta de la Corporació va aprobar adjudicar la contractació de la concessió de la gestió del servei de recollida, transport de residus i el servei de neteja viària a Fomento Benicàssim Sociedad Anónima (Fobesa), una filial de Facsa, la mercantil d’Enrique Gimeno,”implicada, segons la Fiscalia, en el presumpte finançament il.legal del Partit Popular al País Valencià”.

Cal recordar que, aquest estiu passat, l’empresari va declarar davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJ), on va admetre que va presentar tres factures per l’assistència a tres fires a les què Facsa no va acudir i que va cobrar d’Orange Market, l’empresa de Bigotes., segons un comunicat d’EUPV.

Segons explica el diputat autonòmic d’Esquerra Unida, Lluís Torró, l’empresa ha fet en Onil una oferta econòmica 8.000 euros per sobre d’altres dos (un total de 289.295 euros) i, “a pesar d’això ha guanyat el concurs amb 97,28 punts, per davant de Sapesa (85,75 punts), Generala (76,81 punts) i Secopsa (76,165 punts)”.

Generala i Sapesa “havien fet una oferta econòmica molt més beneficiosa per a l’Ajuntament d’Onil (al voltant de 281 mil euros) però les suposades millores tècniques que oferia Fobesa han fet decantar -a judici del Partit Popular- la balança”, explica.

Esquerra Unida reclama la retirada immediata de l’adjudicació.

Segons Torró, es tracta “d’una situació anàloga a la del municipi manxec de La Roda on els jutjats han aturat l’adjudicació a Fobesa en condicions semblants”.

El portaveu d’esquerres considera que el procés no ha estat suficientment fiscalitzat i que no s’ha valorat prèviament la possibilitat de la gestió pública del servei.

Però, a més, “ara veiem com el PP d’Onil repeteix esquemes que hem vist a altres poblacions del País Valencià i fora, amb empreses investigades i una estreta relació amb aquesta formació de dretes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa