Diari La Veu del País Valencià
Una ruta per l’economia del bé comú i diversos models de treball col·lectiu
RedactaVeu / València

Saps que hi ha una València que es resisteix a morir entre el balafiament i la corrupció política? Coneixes iniciatives solidàries, artístiques, ecològiques i informatives que estan sorgint als barris com a antídot contra la crisi i la frustració? Si no les coneixes o si vols veure’n diverses en un matí, la Ruta del Despilfarro et convida demà dissabte 11 de maig a participar en la Ruta València En Positiu, on el suport mutu, l’economia del bé comú, i diversos models de treball col·lectiu, se sumen per a donar-nos una mirada esperançadora i positiva que ‘tanta falta fa en aquests moments’.

En aquesta ocasió, la ruta passarà per la Ciutat Vella, on, entre d’altres llocs, es visitarà el Mercat Central. Després, s’endinsarà pel barri de Benimaclet, pel Centre Instructiu Musical o la cafeteria literària Kaf Cafè. Per últim, al Cabanyal, la plataforma Salvem el Cabanyal, explicarà la lluita de més d’una dècada d’aquest col·lectiu que defensa el seu barri front al projecte de l’Ajuntament.

Itinerari Ruta de la València en Positiu

Ciutat Vella

1. Punt de partida a les 10.00 hores des del Mercat Central. Posterior visita al Centre Cultural Octubre on s’explicarà tant el funcionament i objectius d’aquest original i imprescindible centre multidisciplinar, com els plantejaments de l’Economia del Bé Comú i la seua activitat al País Valencià.

2. El Magatzem dels Llibres Solidaris serà el següent punt de la Ruta, on les emprenedores d’aquesta innovadora iniciativa de caràcter social i cultural ens explicaran els seus propòsits i expectatives.

3. Hort City, amb la presentació d’aquesta reeixida explotació per part del moviment de ‘terrasses col·lectives’ i la Xarxa Sostenible i Creativa, d’un hort ecològic en ple barri de Velluters.

4. Centre Excursionista de València, on es coneixerà la falta de suport de les administracions públiques valencianes a la conservació d’edificis rehabilitats com el del Convent del segle XVII que ocupa aquesta veterana entitat així com a les nombroses activitats que vénen desenvolupant des de fa més de 65 anys.

Benimaclet

5. C.S.O. l’Horta, que disposa d’un centre social autogestionat en una alqueria i més de 50 horts conreats en règim d’ocupació que funcionen de forma assembleària i amb creixent demanda ciutadana.

6. L’Assemblea de Veïns de Benimaclet /Colla de Dimonis, entitat amb vocació lúdica i combativa, provinent del moviment veïnal assembleari de principis dels 90 i que ha mantingut viva la cultura popular propagant les colles de dimonis per tot el territori.

7. Centre Instructiu Musical (CIM) de Benimaclet, un centre cultural i escola de música amb més de 600 socis i que actualment organitza una bona part de la dinamització del barri en sinergia amb la resta d’iniciatives i associacions presents al mateix.

8. Kaf Cafè, Cafeteria literària amb múltiples activitats lligades amb la poesia, la música, les trobades socials i amb accés a una biblioteca de consulta gratuïta que la diferència d’altres locals perquè es poden comprar llibres. Esmorzar voluntari. Explicació de la iniciativa del local i d’altres referents al barri i a l’economia social.

Cabanyal

9. Projecte Matraz, nou Centre Cultural de promoció de la creativitat, els drets humans i la diversitat que desenvolupa la seua labor a un dinàmic carrer del Grau on comparteix sinergies amb altres locals.

10. Radio Malva, ràdio lliure situada als locals de l’Ateneu Llibertari del Cabanyal que desenvolupa una important labor de difusió del pensament divergent i antiautoritari des de fa més de 12 anys.

11. Amalur, Cooperativa Integral Valenciana, experiència singular que actualment compta amb diversos locals a València i que pretén la transformació cultural, política i econòmica mitjançant l’autogestió de les seues activitats i la implantació d’una nova moneda social, l’Amal.

12. L’Escola del Cabanyal, centre cultural alternatiu que programa tallers, música en directe, teatre, cinema, xerrades, exposicions i ‘performances’ per a gent del barri i de la resta de la urbs.

13. Salvem el Cabanyal, explicació sobre la lluita de més d’una dècada d’aquest col·lectiu que defensa el seu barri front al projecte de l’Ajuntament. Assistirem a l’explicació de les Jornades XV Cabanyal Portes Obertes que s’inicia aquest cap de setmana.

Reserva la teua plaça: [email protected]

Fotos: Ruta del Despilfarro

Comparteix

Icona de pantalla completa