Diari La Veu del País Valencià
La Junta Central Fallera suspèn la tercermundista normativa sobre indumentària de les falleres

RedactaVeu / València.

La Junta Central Fallera (JCF) de València ha suspès la normativa referida a la indumentària de les falleres majors i les seues corts d’honor, en particular en els actes oficials, després de la polèmica generada aquest divendres quan es van conèixer les directrius de vestimenta fixades per a les representants de la ciutat durant les festes josefines, entre les quals es trobaven evitar les transparències i escots “excessius”, vestir faldilles d’una longitud mínima a l’altura del genoll o limitar l’ús de vaquers.

La Directiva de la JCF ha manifestat la seua voluntat de “revisar” el document que regula el funcionament de les Falleres Majors i Corts, per la qual cosa ha decidit suspendre els punts referits a la indumentària de particular en els actes oficials fins a la celebració, dimarts que ve, 22 de novembre, d’una assemblea en la qual es compondrà una comissió “per a la redacció àgil d’un nou document que comptarà amb la col·laboració dels serveis d’Igualtat de l’Ajuntament de València”.

L’objectiu, segons han indicat, és que, des de “el màxim consens del món faller”, es plantege “una visió contemporània i coherent amb el valor de la dona a la festa” en la nova normativa.

“La Directiva de la Junta Central Fallera vol reiterar l’anunci realitzat en la passada Assemblea de Presidents d’octubre sobre la necessària revisió del document que durant molts anys ha regulat el funcionament intern de les Falleres Majors i Corts d’Honor i que, en ser exposat públicament de manera recent, ha protagonitzat debats a diversos mitjans de comunicació”, han indicat en el comunicat.

Així mateix, han assenyalat que “aquesta profunda revisió” ha de ser “efectuada amb la imprescindible participació de tots els agents fallers” i s’han d’explicar, “amb l’aprovació interna, els òrgans de decisió democràtica de la Junta Central Fallera”.

Des de la JCF han reclamat, “davant el conjunt de l’opinió pública, el màxim respecte cap a la figura de la Fallera Major i les Corts d’Honor i cap a la festa de les falles de València per sobre de qualsevol visió reduccionista de la mateixa”.

“Una defensa especialment important en un moment en què la nostra festa, amb els seus ambaixadors al capdavant i el conjunt del món faller, ha d’assumir un dels majors reptes de la història”, han postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa