Diari La Veu del País Valencià
Catalunya considera que denominar LAPAO al català vulnera la Constitució
ACN / Barcelona.

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, creu que denominar amb un nom ‘estrambòtic’ com LAPAO al català incompleix l’article 3 de la Constitució espanyola, que recull que totes les llengües existents a l’Estat espanyol han de tenir una especial consideració i protecció.

Per això, el Govern català instarà l’executiu espanyol a fer complir la carta magna a aquells que habitualment ‘s’omplin la boca amb la defensa de la Constitució’ i que, en la pràctica, ‘no són capaços d’entendre què diu’.

“Alguna cosa farem”, ha insistit Mascarell. Al seu entendre, amb la Llei de llengües d’Aragó es fa un ‘esforç per posar un nom ridícul que no va enlloc’ i espera que ‘algú amb sentit comú torne a donar el nom real a les coses’.

El conseller de Cultura assegura, en una entrevista a TV3, que el futur passa per guanyar ‘política i culturalment’ i lamenta l’obsessió amb el català, una ‘estratègia permanent d’alguns dels principals partits que organitzen i tenen poder en el conjunt de l’Estat’.

“Moltes de les institucions s’hi dediquen, una situació que s’expressa a través de lleis i sentències contra el català”, ha reblat. Per a Mascarell, l’objectiu és intentar “aïllar i menystenir” la llengua i fer petit el que és gran”.

Comparteix

Icona de pantalla completa