Diari La Veu del País Valencià
Amigó: ‘La guerra interna del PSOE per Divalterra esguita la gent que treballa de manera seriosa’

RedactaVeu / València.

La vicepresidenta de la Diputació de València, María Josep Amigó, ha considerat –com a representant de Compromís en la corporació– que les informacions aparegudes sobre l’empresa pública Divalterra apunten a “una guerra interna del PSOE”. Una “batalla d’acusacions”, ha advertit, “que perjudica i esguita tota la gent que treballa de manera seriosa dins de Divalterra i de la Diputació”.

En declaracions a Europa Press, Amigó ha valorat, en aquests termes, l’informe de l’auditor intern de Divalterra presentat aquesta setmana al consell d’administració de l’entitat. Aquest document apunta a l’existència de fraccionament de contractes i a la inclusió de begudes alcohòliques com a dietes.

La auditoria adverteix, a més, que l’empresa de la Diputació hauria pagat més de 90.000 euros per tres contractes a una lletrada que ha representat, en altres procediments, l’exalcalde de Gandia (Safor) José Manuel Orengo.

Després de fer-se públic, el president de la Diputació, el socialista Jorge Rodríguez, ha anunciat que demanarà al consell de Divalterra el cessament del director dels Serveis Jurídics de l’empresa, José Luis Vera.

Sobre aquest tema, la vicepresidenta de la corporació ha subratllat que aquesta destitució “solament l’ha decidit el PSOE” en tractar-se d’un càrrec “de la seua confiança”, que va designar aquest partit, dins de la cogerència entre socialistes i Compromís que van acordar en la Diputació a l’inici de la legislatura. En la seua opinió, “sí que tocava substituir-lo” perquè, “evidentment, si s’han fet malament les coses, cal fer canvis”, ha remarcat.

Amb tot, Amigó ha puntualitzat que “culpar del que està passant a un professional que fa una auditoria no és el que toca” i ha insistit que es tracta d’una decisió que “ha pres el president unilateralment” i que l’adreça de la Diputació “no ha pogut asseure’s a valorar-la”. Sobre el relleu, considera que “caldrà asseure’s amb el PSOE i repensar-ho”.

“Des del principi vam tenir clar que calia apostar per la cogerència perquè no es solaparen funcions i controlar la gestió”, ha assegurat, perquè pensa que, “si s’haguera deixat un sol gerent, podrien haver seguit ocorrent les coses del passat”, la qual cosa ha definit com “l’allotjat del Partit Popular”.

Davant aquesta situació, la vicepresidenta de la Diputació ha defensat la necessitat de “debatre amb tots els socis del govern, no solament amb el PSOE” i “parar a pensar per què està passant açò”, encara que ha recalcat la seua “plena confiança” en Agustina Brines –cogerent de Divalterra designada per Compromís– i en l’actual gerència de l’entitat.

Per a ella, “totes les informacions que estan eixint porten a pensar que açò és una guerra interna del PSOE”, una “batalla d’acusacions” que ha lamentat, ja que “perjudica i esguita tota la gent que treballa de manera seriosa dins de Divalterra i de la Diputació”.

En relació als 90.000 euros que apunta l’informe que es va pagar a qui fóra lletrada d’Orengo, María Josep Amigó ha assegurat que s’ha assabentat aquest mateix divendres “per la premsa”.

“No teníem coneixement ni sabem d’on ix la informació”, ha remarcat, encara que ha reiterat que açò “apunta més a guerra interna que a una qüestió de la gerència” perquè ha expressat la seua “confiança que el control s’ha fet bé”.

Comparteix

Icona de pantalla completa