Diari La Veu del País Valencià
La Diputació d’Alacant ‘no soluciona’ la precarietat de la plantilla de bombers
Sixto Ferrero / Sant Vicent del Raspeig

Aquest dilluns, al saló d’actes del parc de Sant Vicent del Raspeig (l’Alacantí), tindrà lloc una roda de premsa convocada per la Junta de Personal del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant, per a denunciar, segons indiquen a través de la convocatòria, “la situació actual de la prestació d’aquest servei d’emergències a causa de l’escassetat, l’envelliment i la precarietat de la plantilla”.

Aquest diari s’ha posat en contacte amb Juan Penalva, president de la Junta de Personal, per saber quina era la situació de la plantilla. Bàsicament, des que començà l’actual legislatura, des de la Diputació d’Alacant governada pel PP, “no han cobert totes les places” i, com a conseqüència “ens fan fer feines d’una funció superior”, és a dir, que les feines corresponents a aquelles places de càrrecs superiors que no han estat cobertes, estan duent-se a terme per professionals que no tenen el rang adient.

Tot i que el Consorci de Bombers de la demarcació d’Alacant és un organisme autònom, depèn de la Diputació d’Alacant, igual que el Consorci d’Aigües Municipals entre altres és el diputat delegat, “qui assumeix el càrrec de president del Consorci, el qual no ha pres cap mesura i està 15 mesos en el càrrec” indica Penalva a aquest diari. A més a més, en 15 mesos, “no han fet el Mapa de riscos de la demarcació”, com “tampoc han donat cap solució, i això és el que farem hui, demanar que ens diga com vol solucionar-ho” després d’estimar des del cos de bombers que ha passat el temps suficient com per prendre decisions sobre aquestes situacions.

Per tant, tot i que s’anunciarà a la roda de premsa d’aquest matí, des de la Presidència de la Junta de Personal se’ns ha indicat que es duran a terme “mesures de pressió”, com ara bé, els bombers “no farem cap servei extraordinari” de manera que “només treballarem les jornades que ens toca a cadascú”, unes mesures que han estat acordades per l’Assemblea de Treballadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa