Diari La Veu del País Valencià
Vicent Maurí demana a la GVA que s’assega a negociar amb el Comitè d’Empresa de RTVV
Sixto Ferrero / València

Intersindical Valenciana ha tancat el seu V Congrés que ha tingut lloc a Cullera (Ribera Baixa) aquest cap de setmana. Els tres dies de congrés s’han conclòs amb l’aprovació de les ponències i resolucions, així com l’elecció del Secretariat Confederal, la Comissió de Garanties i la Comissió de Control Financer.

Del 18 al 20 de novembre s’ha llegit l’Informe del Secretariat Confederal i s’han aprovat les ponències d’Estatuts, Organització i determinació d’àmbits, de Política Sindical, de Dones, de Salut Laboral i Medi Ambient; una resolució sobre les pensions, i diverses resolucions sobre assumptes com la necessitat d’un veritable diàleg sobre una nova Llei de la Funció Pública, contra la repressió sindical o de suport a la lluita de la plantilla de RTVV. També s’ha triat el nou Secretariat Confederal format per 24 persones procedents dels 9 sindicats que estan confederats, la Intersindical Jove i el Sindicat de Persones Pensionistes i Jubilades. El nou secretariat ha obtingut el 88% del vots, ha explicat la Intersindical a través d’un comunicat.

El portaveu d’Intersindical valenciana, Vicent Mauri, fa una valoració positiva d’aquest cinquè congrés, segons manifesta a La Veu, qui s’ha posat en contacte amb el portaveu perquè valorara les decisions presses al llarg del cap de setmana. D’aquesta manera, Mauri afirma que la valoració no pot ser més que “positiva”, perquè, entre altres coses, “s’han acomplit les expectatives marcades al voltant de política sindical, aprovant-se les ponències que marquen unes continuïtats amb allò fet durant els darrers anys”.

Així mateix, s’ha apel·lat a “reforçar el nostre paper”, per “estendre el sindicat a altres àmbits”, i d’alguna manera “convertir-nos en un referent de tota la classe treballadora valenciana”, marcant-se com a “repte” per a Intersindical, ampliar-se en el sector privat, una acció que Mauri qualifica com a “fonamental”.

Per endavant, tenen l’acció de “treballar contra les polítiques de les retallades, de pèrdues de drets laborals i retallades salarials” unes accions que segons Mauri, “cal capgirar-les”, alhora que, “demanem al nou govern valencià que avance en la defensa dels drets laborals i que les blinde davant les polítiques del Govern espanyol”, per això, també “demanem un marc de relacions laborals”, on es treballe també per aconseguir la “possibilitat de què el País Valencià decidisca les seues polítiques en tots els àmbits”. Al remat, “tot açò ho reivindiquem des de fa anys” i ara el Congrés “ho ha validat”.

Créixer en el sector privat

Un dels objectius plantejats al V Congrés és créixer en aquells sectors on el sindicat té presència però “no tan forta com en ensenyament i la funció pública”. No obstant això, Mauri indica que “no tenim un sector concret on hem de créixer”, perquè, en el “sector privat tenim presència, però, volem reforçar l’acció sindical dels tres que treballen en el privat” com el Sindicat de Metalls (que té l’acció a la FORD), el Sindicat d’Industria, Comerç i Serveis, del qual diu el portaveu que “està creixent i volem que s’amplie” i per això “posarem recursos” per fer-ho. Això “és un repte” perquè la “normativa electoral” i tal i com es “mesura la representativitat amb una legislació que brinda el bisindicalismes” ho fa “dificultós”, per això “demanem que es canvie, perquè brinda els sindicats majoritaris”, i al final “és un sistema que beneficia i discrimina, com ha passat en la legislació de participació del PP”; per altra banda, també està, l’OSUT, Sindicat arrelat a la Plana Baixa i la Vall d’Uixó, “volem reforçar-los perquè aquest sindicats continuen”.

Una altra de les qüestions tractades al Congrés fou mantindre el suport a la lluita de la plantilla de RTVV, un suport que rep “la nostra unitat sindical” directament, ja que “el que s’ha fet es revalidar eixa línia sindical on es fa una valoració positiva de l’acció” i “continuarem coordinant-nos” per al proper dia 29, dia en què es commemora el tercer aniversari del tancament de RTVV, “hi haurà accions del 3r aniversari, i estarem presents amb el Comité d’Empresa, com hem fet en tots els processos de lluita”. En aquest sentit, Mauri aposta perquè el Govern valencià “s’assente a negociar amb el Comitè d’Empresa, per resoldre el tema laboral de la plantilla, que no s’ha volgut solucionar des de l’actual Govern valencià, i no acabe solucionant-se als tribunals”.

Participació i representació

En els actes d’inauguració i de cloenda del V Congrés han intervingut diverses autoritats, com el president de la Generalitat Valenciana, el president de les Corts, l’alcalde de Cullera o el regidor d’Interior de l’Ajuntament de València; representants de diversos partits polítics com el Bloc, Podem, Compromís, EUPV, ERPV o PCPE-PV; sindicats com UGT-PV, Unió de Llauradors i Ramaders, CSIF, Confederació Intersindical, Intersindical Alternativa de Catalunya, STEI Intersindical Illes Balears, Intersindical de Trabajadoras y Trabajadores de Aragón, ISTA, STEE-EILAS, Central Unitària de Treballadores de Galiza-CUT, Colectivo Unitario de Trabajadores CUT-Aragón, SAT, LAB i Intersindical Región Murciana.

També han participat en les sessions del Congrés diverses entitats i plataformes socials com ara: Plataforma Afectades per les Hipoteques, Plataforma pel Dret a Decidir del PV, València sense Mordassa, Enllaçats per la Llengua, Acció Cultural del PV, l’Associació Cívica Tirant Lo Blanc, LAMBDA, Ca Revolta, Escola Valenciana, Cullera Laica o El Tempir i, a més s’han rebut nombrosos comunicats de salutació al Congrés.

Comparteix

Icona de pantalla completa