Diari La Veu del País Valencià
Les Pitiüses i el País Valencià units amb la Poesia

RedactaVeu / Dénia.

La Fundació Baleària torna a reunir quasi una vintena de poetes d’Eivissa, de Formentera i del País Valencià en una trobada, aquest dissabte 26 de novembre a Dénia (Marina Alta). Aquesta serà la tercera edició que duu endavant la fundació, des que en 2004 es posara en marxa la seua activitat amb la finalitat de donar suport a les activitats de caràcter social, cultural i esportiu o ambiental que s’organitzen en els territoris on opera la naviliera, contribuint de la mateixa manera a l’enfortiment cultural i a la cohesió social”.

El recital de poesia es durà a terme a partir de les 19.00 en la sala Jauja, situada en Baleària Port. El III Encontre de Poetes de les Pitiüses i del País Valencià compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Eivissencs i la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (MACMA) i s’emmarca en el programa Un Mar de Paraules de la Fundació Balèaria, que en 2015 va rebre la Menció Producció Cultural Sant Jordi de l’IEE.

“En 2005, vam organitzar un recital poètic a Dénia, que va ser el germen del programa Un Mar de Paraules, on en els últims tres anys hem inclòs la trobada de poetes de tots dos costats del mateix mar, la qual cosa ens permet reforçar, a través de la cultura, els llaços històrics de les Illes amb Dénia i València”, explica Ricard Pérez, gerent de la Fundació Baleària.

Des d’Eivissa viatjaran Carles Fabregat, Àngels Escandell, Antoni Roca, Bartomeu Ribes, Iolanda Bonet, Jaume Vidal i Sergi Torró, als quals se’ls sumarà la formenterenca Maria Teresa Ferrer. El País Valencià estarà representat pels poetes Elvira Cambrils, Joan Mestre, Carles Mulet, Mercè Climent, Juli Capella, Maria Dolors Pellicer, Ester Signes i Maria Seguí. Per altra banda, Rafel Riera a l’òrgan, interpretarà El Cant de la Sibil·la i obres de G.B. Pergolesi, C. Franck i M. Kocsár.

Comparteix

Icona de pantalla completa