Diari La Veu del País Valencià
Els premis Miquelet d’Honor recauen en el poeta Marc Granell i la falla Arrancapins

RedactaVeu / València.

El proper dissabte 26 de novembre la Societat Coral el Micalet farà la cerimònia de lliurament dels Premis Miquelet (21h). Enguany, la Societat Coral atorga el Miquelet d’Honor individual a Marc Granell (València, 1953), “un dels grans poetes en llengua catalana que ha estat traduït a diverses llengües, conegut també pel seu compromís cívic en defensa de les llibertats democràtiques i nacionals del País Valencià”, segons afirma l’entitat.

Per altra banda, el Miquelet d’Honor col·lectiu, “pel seu lligam amb el poble valencià”, és per a la Falla Arrancapins, entitat cultural i activa socialment en esdeveniments com ara la manifestació pro Estatut del 1977, el suport als fallers objectors i insubmisos, la denúncia de l’energia nuclear i la recuperació del folklore tradicional valencià, entre d’altres.

També s’atorgaran, durant el mateix acte del dia 26 de novembre, la beca d’estudis musicals, el premi de difusió del patrimoni cultural i els guardons literaris del Premi Joan Coromines d’investigació filològica, històrica o cultural, així com el Premi Micalet de Teatre, dotat per la SC el Micalet, i el Premi Enric Soler i Godes d’experiències pedagògiques a l’escola.

A més a més, des de hui dilluns 21 de novembre i fins el lliurament dels premis, dissabte 26 de novembre, la SC el Micalet celebra la Setmana Cultural dels Premis Miquelet 2016 amb tot un seguit de conferències al voltant dels aniversaris de l’escriptor Ramon Llull (1232-1316), l’escriptora Maria Aurèlia Capmany (1918-1991), l’Aplec del Puig (1915) o l’inici de la Guerra Civil (1936). També hi haurà la presentació de les publicacions guardonades en edicions anteriors amb els premis literaris Joan Coromines, Micalet de Teatre i Enric Soler i Godes. (Podeu consultar la programació en el document adjunt d’aquesta notícia)

Els premis Miquelet d’Honor de la Societat Coral el Micalet es crearen l’any 1988 per homenatjar les persones o entitats que per la seua trajectòria cívica i/o cultural havien destacat en la defensa de la identitat nacional i del redreçament del País.

Comparteix

Icona de pantalla completa