Diari La Veu del País Valencià
Un projecte de Burjassot, semifinalista en els Premis Mundials de Telecentres
Notícies / Burjassot

El projecte Connecta Jove, de Burjassot, ha sigut seleccionat com a semifinalista en la primera edició del Premi Global de Telecentres com una de les tres millors iniciatives de telecentres. Una selecció que s’ha produït entre 261 candidatures presentades, a nivell mundial, en sis categories diferents i, al seu torn, entre les 52 propostes presentades dins de la seua categoria.

Burjassot, a través de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot i l’Agència Jove, es van adherir al projecte Connecta Jove en 2010 el qual, impulsat per la Fundació Esplai, és un programa d’aprenentatge i servei per a acostar les TIC (Tecnologies de la Informació i el Coneixement) a les persones que, per diferents motius, pateixen les conseqüències de la bretxa digital, a través de cursos d’alfabetització digital, ús dels nous telèfons mòbils o cursos sobre com navegar per la Xarxa de forma segura i responsable.

La importància de Connecta Jove, a més dels propis objectius resideix també en la naturalesa del programa, basat en el voluntariat juvenil i és que tots els cursos són impartits per joves voluntaris.

La candidatura amb la qual el projecte Connecta Jove ha sigut seleccionat semifinalista es pot visitar ací.

Ara i fins al pròxim 15 de maig, s’ha iniciat el període de votació popular que donarà lloc al premi ‘Elecció de la Comunitat Global’ a un projecte de cada categoria. Paral·lelament a aquest procés, el jurat farà també la seua avaluació per a atorgar el premi al finalista de cada categoria que, en cap cas, estarà influenciat per la votació popular.

Així, amb l’objectiu d’arribar al final i obtenir el premi, des de l’Agència Jove, a Burjassot, i des de molts altres llocs de l’Estat espanyol que també s’han adherit al programa Connecta Jove, se sol·licita el vot per part de la ciutadania. Els guanyadors rebran una placa commemorativa, un certificat de reconeixement i visibilitat en la pàgina de la Comunitat Telecentre.org TCF i en altres comunitats i canals de comunicació virtual. Els passos a seguir per a realitzar la votació ací.

El I Premi Global de Telecentres naix com una iniciativa que pretén reconèixer la labor dels actors més destacats en el moviment global de telecentres. Està liderat per FTC Fundació Telecentre.org i els organitzadors del Spark (4t Fòrum Mundial sobre Telecentres), en col·laboració amb les xarxes regionals de telecentres.

Comparteix

Icona de pantalla completa