Diari La Veu del País Valencià
‘Borriana ha de recuperar les arrels de la pilota’

A pocs dies de la celebració de les jornades sobre màrqueting i mitjans de comunicació en la pilota valenciana, que tindran lloc a Borriana el pròxim dissabte, entrevistem Guillermo Sanahuja i Vicent Granel, membre del CPV Borriana i regidor d’Esports, que són dos dels organitzadors de la jornada emmarcada en els actes celebrats per la Càtedra de Pilota Valenciana, perquè ens conten tota la informació al respecte.

Javier Cid / Borriana.

– Com ha sorgit la idea de les jornades?

Vicent: Borriana ha de recuperar les arrels de la pilota. El trinquet de la nostra ciutat ha sigut un referent i hem de treballar perquè ho torne a ser. Realitzar aquestes jornades a Borriana fa que es done un pas més en aquest objectiu. És important que els professionals de la pilota tornen a Borriana, aquesta vegada per debatre noves perspectives de l’esport valencià. A més, també ajuden a donar continuïtat al moviment de jornades tècniques impulsat per la Càtedra de la Universitat de València

– Quina és la seua finalitat?

Guillermo: Hi ha diferents objectius com ara analitzar la presència de la pilota als mitjans de comunicació; proposar un tractament de la pilota per a la futura RTVV; albirar les oportunitats de la pilota valenciana en relació a marques comercials; conèixer les tendències del patrocini del món global o debatre el model de captació de fons en tots els àmbits de la pilota. En definitiva, estudiar la situació de la pilota als mitjans i pensar com ha de desenvolupar-se la pilota al segle XXI.

– A qui van adreçades?

Vicent: Aquestes jornades van dirigides a totes aquelles persones que els agrada entrar a un trinquet a disfrutar de la pilota. A aquells que lluiten per mantindre l’esport de la pilota al segle XXI. Als que tenen en ment reinventar la pilota de cara a la societat valenciana en els nostres temps. L’esport de la pilota ha sigut un referent al nostre territori valencià, i aquestes jornades ajudaran a donar un pas més als professionals i la seua promoció, però també als aficionats. És important que totes les parts analitzen i parlen de com volem el nostre esport. Com veure’l, com contar-lo i, sobretot, com enfortir-lo davant els temps i tendències a les quals ens dirigim.

– Pot participar d’alguna manera el públic assistent a les jornades?

Guillermo: Clar! A banda d’escoltar opinions de protagonistes de primera mà, qualsevol podrà preguntar o proposar. L’esperit d’una jornada com esta és ser el fòrum de debat d’aquest àmbit. Cal que entre tots els qui tenim passió per la pilota contribuïm en la nostra mesura.

Vicent Granel i Guillermo Sanahuja al trinquet de Borriana. Fotografia: CPV Borriana.
– Fins quan, on i com ens podem inscriure?

Vicent: Volem que siguen uns jornades obertes a tot el públic. Les portes de l’Auditori Juan Varea estaran obertes per a tots els aficionats tot el dia durant el qual se celebrarà la jornada, encara que aconsellem als interessats que s’inscriguen abans del dijous 24 per poder fer una previsió de l’assistència que hi haurà. Esperem que arriben fins a Borriana professionals de la pilota de tot arreu, però sobretot aficionats i veïns i veïnes de la nostra ciutat que s’interessen de l’estat actual i del futur de la pilota. L’interessat o interessada només ha d’enviar un correu a [email protected]

– Què els diria a tots aquells que estan pensant en inscriure’s?

Guillermo: Que no s’ho pensen. És una molt bona oportunitat per parlar i debatre del que més ens agrada, la pilota valenciana. I d’iniciar passos per millorar el nostre esport a través dels mitjans de comunicació i les noves tecnologies. I, a més a més, estaran tots convidats a un dinar de germanor amb la gent de la pilota.

– Hi ha programades, en un futur, més jornades com aquesta?

Vicent: La idea, com he dit abans, és recuperar el nom de Borriana en el panorama de la pilota valenciana. Si arranquem amb aquestes jornades és perquè tenim un objectiu clar, encara que pense que és molt important treballar en la base, entre els més joves. Aquest any hem iniciat l’escoleta de pilota a Borriana, un pas importantíssim perquè l’esport de la pilota cresca a la nostra ciutat. Això, junt a iniciatives perquè els veïns i veïnes de Borriana s’arrimen al trinquet Batiste Viñes, seran el puntals per a poder reactivar el món de la pilota a Borriana.

Programació de la jornada. Fotografia: Organització Jornades Borriana.

– El mitjà que et fa l’entrevista està participant en la difusió d’aquest esdeveniment, què et sembla la tasca (difusió, recursos didàctics, vídeos…) que aporten este tipus de projectes a nivell educatiu i escolar?

Guillermo: Simplement, a dia de hui, PilotaVeu és un mitja imprescindible en el nostre esport.

Comparteix

Icona de pantalla completa