Diari La Veu del País Valencià
Fuset demana disculpes sobre la polèmica fallera: ‘Esperem que servisca per a passar pàgina’

RedactaVeu / València.

El regidor i president de la Junta Central Fallera ha demanat disculpes després de la polèmica sorgida per la vestimenta de les falleres majors de València: “S’han comès errors greus i no s’han sabut parar els de fa temps”, ha reconegut. L’edil, que ha asseverat que han sigut els dies “més durs” de la JCF, ha recalcat que mai havien d’haver passat i menys en un moment en el qual la família fallera ha d’estar unida davant el repte d’obtenir la declaració de la festa com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO.

Per açò, s’ha compromès amb el fet que cap document “ni present ni passat” tinga “validesa ni reconeixement si no ho decideix la voluntat fallera expressada en l’assemblea”.

En la matinada de hui, s’ha donat a conèixer el resultat de la votació de la reprovació del regidor a l’assemblea de falles, que ha sigut secreta: 134 per al ‘sí’ i 85 per al ‘no’ de les 230 comissions presents.

Sobre aquest tema, Pere Fuset ha manifestat: “És un resultat que acceptem i davant el qual cal reflexionar, i la reflexió ja ha començat”. “És el resultat lògic dels últims dies i esperem que servisca per a passar pàgina”, ha dit l’edil, que ha demanat que es tinga en compte que les Falles són els 365 dies de l’any. A més, ha avançat que si finalment al desembre s’aconsegueix la declaració UNESCO hi haurà una festa de celebració en les Torres de Serrans el dia 4 de desembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa