Diari La Veu del País Valencià
Més imatges d’animals salvatges en la desembocadura del Millars

RedactaVeu / Borriana.

La utilització de la tècnica anomenada “foto trampeig” continua donant resultats extraordinaris al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. Si el passat 2 d’octubre la Veu anunciava la localització de teixons i genetes, ara la guarderia del Consorci ha fotografiat en el tram baix del riu nous exemplars de diverses espècies de carnívors de grandària mitjana i protegits al País Valencià. Es tracta de noves imatges de genetes (Genetta genetta) localitzades en diverses ubicacions del tram baix del Millars. L’espècie ja era coneguda a l’espai protegit, però ara aquesta tècnica està estudiant la seua distribució i el nombre d’exemplars.

Geneta i súper lluna. Foto: Consorci de la Desembocadura del Riu Millars.

Segons informa el Consorci a través d’un comunicat, juntament amb aquestes noves imatges de geneta també s’han aconseguit fotografies de porcs senglars, uns animals que utilitzen el llit del riu Millars per tal de desplaçar-se d’una manera tranquil·la per aquesta zona que divideix els termes de Borriana i Almassora. Les càmeres del “foto trampeig” s’instal·len en zones de pas de la fauna salvatge: senders o dreceres que fan servir els animals per a desplaçar-se, buscar aliment, marcar territori o cercar parella.

Porc senglar femella. Foto: Consorci de la Desembocadura del Riu Millars.

Què és el “foto trampeig”?

El “foto trampeig” és una trampa que captura imatges, és a dir, el que es fa és col·locar una càmera fotogràfica que també pot gravar vídeo en un lloc de pas per a la fauna salvatge. El seu funcionament és prou simple, la càmera incorpora un detector de moviment infraroig que activa el disparador de la càmera o la gravació en detectar la presència dels animals. Molts mamífers carnívors com les genetes, els teixons, les raboses, les llúdries i fins i tot els porcs senglars tenen hàbits nocturns, per la qual cosa la seua observació i seguiment són bastant complicats. Fins ara els guardes del Consorci riu Millars intuïen la presència d’algun d’aquests carnívors gràcies a les empremtes i els excrements que deixaven vora la terra humida del riu, però la utilització de la tècnica del “foto trampeig” ha facilitat la constatació de la seua presència en aquesta zona.

Guarda instal·lant càmera trampa al Millars. Foto: Consorci de la Desembocadura del Riu Millars.

Comparteix

Icona de pantalla completa