Diari La Veu del País Valencià
Montón: ‘Arribarem fins al final, amb totes les conseqüències, si hi ha delicte en Ribera Salut’

RedactaVeu / València.

La consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha advertit aquest dimecres que la Generalitat arribarà “fins al final, amb totes les conseqüències” si es demostra que hi ha hagut algun delicte en Ribera Salut, arran de la investigació judicial sobre un presumpte cobrament de fins a un milió d’euros en comissions per part de la central de compres de la concessionària –B2B– per les pròtesis i material sanitari que utilitza en els hospitals i centres de salut d’Alzira, Torrevella, Dénia i Vinalopó.

Montón ha considerat que la situació és “especialment greu”. Així, si bé ha indicat que ja se sabia d'”alguna situació irregular”, ara hi ha un jutjat –el número quatre de València– que està investigant els fets.

La consellera ha assegurat que el seu departament col·laborarà amb la Justícia “amb la major celeritat” perquè volen que s’esclarisca la situació, i ha considerat que açò va en la línia “que el règim de concessions s’estava portant amb opacitat, falta de control i una connivència entre l’administració anterior del PP i l’empresa privada”.

“No es pot fer negoci amb la salut i arribarem fins al final perquè no es poden realitzar pràctiques irregulars en la Sanitat pública”, ha manifestat, per a advertir que, si es confirma el que s’apunta en la investigació, “seria molt greu”. Per açò, ha expressat la seua “preocupació màxima” i ha advertit que es derivaran “totes les conseqüències” que calga.

“Primer han de demostrar-se els fets, però sembla que hi ha proves fermes”, ha manifestat la consellera, qui, amb totes les cauteles, atès que la investigació està oberta, ha dit que estan “seriosament preocupats” i arribaran “fins al final amb totes les conseqüències si es demostra que hi ha hagut delicte”.

Comparteix

Icona de pantalla completa