Solta de globus i silenci en la Universitat per les víctimes de violència de gènere

Prop de 600 persones s’han concentrat en els tres campus de la Universitat de València per a participar en els cinc minuts de silenci per a recordar les dones que han sigut víctimes de la violència de gènere
25 novembre 2016 01:00h
RedactaVeu / València / Castelló de la Plana

Al voltant de dos centenars de persones s’han concentrat aquest 25N en la plaça Darwin del Campus de Blasco Ibáñez per a retre homenatge a les víctimes i denunciar la violència contra les dones, en un acte durant on s’ha fet una solta de globus per a visibilitzar la lacra social que és la violència contra les dones. 

Encapçalades pel rector Esteban Morcillo i diversos membres de l’equip de Govern de la Universitat de València, un destacat nombre d’alumnes, professorat i personal d’administració i serveis s’han sumat a la iniciativa. En acabar els cinc minuts de silenci s’han soltat 200 globus morats i rojos.

De forma paral·lela, en el Campus dels Tarongers també el mateix nombre de persones s’han reunit a les portes de la Facultat d’Economia. En aquest cas, també s’han soltat globus de color taronja. I, en el Campus de Burjassot-Paterna, les persones assistents han aplaudit la solta de 200 globus morats i 45 negres, un per cada víctima assassinada enguany.
 
L’UJI commemora el 25N
 
També la Universitat Jaume I de Castelló ha commemorat el 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, amb diverses activitats organitzades per la Unitat d'Igualtat, la Fundació Isonomia, l'Institut Universitari d'Estudis Feministes i de Gènere i alumnat de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques.

Així, l'alumnat de l'assignatura ‘Obligacions i Contractes del Grau en Dret’, ha acudit a classe amb peces o complements de color taronja, a proposta del professor de Dret Civil Antonio Fayos, qui ha impartit una xerrada interactiva sobre el ‘Dia Taronja contra la violència de gènere’.
 

Foto: UJI.
 
D’altra banda, s’ha realitzat una visita guiada a la font d’aigua de l’entrada de l’ESTCE on es recorden les dones científiques i tot seguit, a l’Àgora universitària, s’ha llegit un manifest contra la violència de gènere i s’ha realitzat una actuació.
 
Foto: UJI.

Els actes han continuat amb el lliurament dels premis de la primera edició del ‘Concurs de piulades contra la violència de gènere’, un certamen organitzat per la Unitat d’Igualtat per a incrementar la conscienciació i sensibilitzar la comunitat universitària. En aquesta edició, el primer premi ha sigut per a Marc Fajardo (@PRehabilitado) per la seua piulada “Si alguien te pone las manos encima, que sea para darte un abrazo” i, el segon premi, per a Alicia Martínez (@AliciaMR2), per la piulada «#microcuento. Entonces un día se cansó de vivir mirando al suelo, hizo las paces con su amor propio y no dejó de volar”.

next