Diari La Veu del País Valencià
STEPV valora positivament l’ajornament de la reforma educativa
RedactaVeu / País Valencià

STEPV considera positiu l’anunci d’ajornament de l’aprovació de l’avantprojecte de llei de reforma educativa (LOMQE). Per al Sindicat, aquesta decisió ha estat motivada per la forta pressió social que ha culminat amb la vaga general d’educació del 9 de maig.

No és, com argumenta el Govern, “un assumpte de memòria econòmica ni res similar, sinó el resultat de la contestació social i la manca de suport polític -fins i tot del Consell d’Estat- i educatiu envers una llei sectària i clarament conservadora que pretén acabar amb el dret universal a l’educació”.

Segons el sindicat, “es tracta d’una llei que posa al servei del mercat el sistema educatiu, classifica l’alumnat per sexe i rendiment, elimina tot vestigi de gestió democràtica dels centres, permet la selecció del professorat i els centres educatius, reforça l’ensenyament de la religió, margina les llengües pròpies…i molts altres aspectes”.

La vaga general d’educació ha estat un “èxit” per la forta mobilització de professorat, pares i mares, alumnat, personal no docent (administració i serveis, menjadors, educadors/es, etc.). “Un èxit que ha tingut com a conseqüència aquesta decisió del Govern valencià”, asseguren fonts del sindicat.

El seguiment de la vaga ha estat de la següent manera:

Universitats: Universitat de València: 90-100%; Universitat Politècnica de València: 30%; Universitat Jaume I de Castelló: 40%; Universitat d’Alacant: 45%.

Ensenyament públic no universitari: Professorat: 72% i Alumnat: 73%; Personal no docent (PAS, menjador, educadors/es, etc): 23%.

Ensenyament privat concertat: Cooperatives: 80% i Resta centres: 25%.

A més, les manifestacions van agrupar desenes de milers de persones que es manifestaren, al matí, en moltes poblacions del País Valencià i, per la vesprada, a totes les comarques del territori. En aquestes manifestacions van participar unes 100.000 persones.

El Sindicat considera que l’ajornament de l’aprovació s’ha de convertir en una “retirada total ja que no és possible arribar a acords sota les premisses proposades pel tàndem Rajoy-Wert, i que té la seua rèplica al PV amb Fabra-Català Verdet”. Per altra part, “cal continuar pressionant i mobilitzant-nos per aturar les retallades, els acomiadaments, l’atac al valencià i a l’escola pública”.

Finalment, STEPV considera que el camí de la mobilització i la lluita “és fonamental per poder aconseguir les nostres reivindicacions i la millora dels nostres drets i de l’escola pública per a totes i tots”.

Fotos: STEPV

Comparteix

Icona de pantalla completa