Diari La Veu del País Valencià
Alerta per pluges i tempestes en les comarques del Nord i del litoral del País Valencià

RedactaVeu / EP / València.

La pluja estarà present aquest diumenge a la pràctica totalitat de les comarques del Nord i del litoral de la demarcació de València, on s’ha decretat l’alerta per tempestes, després que ahir dissabte es registraren fins a 80 litres per metre quadrat en el Maestrat, segons fonts del Servei oficial de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) al País Valencia. L’alerta groga per pluges i tempestes va estar activa durant tota la jornada d’ahir en les comarques més septentrionals i per a aquest diumenge l’avís s’ha ampliat a la resta del litoral de la meitat sud del nostre territori.

Així, les pluges han deixat 81,4 litres per metre quadrat aquest últim dissabte del mes d’octubre en la localitat de Traiguera i altres 26 a Cervera del Maestre (Baix Maestrat). També a l’Horta Nord es registraren 26,6 litres en municipis com el Puig. Cal apuntar que a Traiguera, les pluges han sigut de forta intensitat, ja que dels 81,4 litres per metre quadrat acumulats, 33,8 han caigut en tan sols una hora. Per contra, en la meitat sud del territori no ha plogut.

En els municipis de Vinarós i Torreblanca també s’han registrat prop de 22 litres per metre quadrat. També han destacat les precipitacions acumulades fins a les 16 hores a Vilafranca, amb 18,6 l/m²; Fredes, amb 15,2; la ciutat de València, amb 14,8; Morella, amb 13,6 i Castelló, amb 3,2.

Mapa significatiu fins les 12 hores d’aquest diumenge. Aemet.

Per últim, cal apuntar que en alguns municipis de l’Horta Nord, com és el cas de la Pobla de Farnals, es registraren ahir precipitacions en forma de pluja barrejada amb pedra.

Comparteix

Icona de pantalla completa