Els ajuntaments governats per la CUP obriran el 6 de desembre

Els cupaires consideren que el nou delegat del Govern, Enric Millo, "no hi té res a dir" i confien que els ajuntaments d'ERC I PDECat també obrin les portes


Directe.cat / ACN / Sant Celoni.

Els ajuntaments governats per la CUP obriran el dia 6 de desembre, dia de la Constitució espanyola, i els càrrecs electes del partit hi treballaran. Els cupaires ho han acordat durant la 5a Assemblea de càrrecs electes de la CUP, celebrada a Sant Celoni (Vallès Oriental). La CUP considera que la Constitució espanyola és una “presó pels pobles” i “un mur pels drets socials de la gent”.

El partit ostenta 20 alcaldies i també forma part del govern de deu altres municipis. En total són 365 regidors arreu de Catalunya. La CUP considera que el nou delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, “no hi té res a dir” i entén que els ajuntaments d'ERC i del PDECat també se sumaran a la crida de l'AMI i obriran les portes.

Els ajuntaments, punta de llança del procés independentista

La portaveu del Secretariat Nacional, Núria Gibert, ha anunciat en roda de premsa la voluntat de convertir els Ajuntaments en la punta de llança del procés independentista. Gibert ha fet també una crida a la població a donar suport i participar de l’activitat del 6-D ja que “la mobilització popular és la base de la conquesta de la república” en tant que “cal gent més organitzada i mobilitzada per defensar el referèndum i  una república feta des de baix i pels seus drets socials”. En aquest sentit, la portaveu de la CUP recorda que és necessari “un procés constituent per superar i desbordar la constitució espanyola de 1978”, una constitució que “és una presó de pobles”.

Demostració de força

Gibert ha explicat que “la CUP vol donar la benvinguda al nou delegat de Govern espanyol, Enric Millo”, i ho farà el proper 6 de desembre. La rebuda cupaire, per tant, serà una demostració de força de l'independentisme i una crida a la desobediència de centenars d'ajuntaments.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat