Diari La Veu del País Valencià
Fran Ferri: ‘No podem cometre l’error d’obrir per obrir RTVV i condemnar el projecte al fracàs’

Xavier Pérez / València.

Hui, 29 de novembre, fa tres anys de l’atemptat més greu que ha fet el PP contra l’identitat valenciana, la llengua i els mitjans de comunicació: el tancament de RTVV que va deixar el País Valencià sense un mitjà vertebrador i amb 1.600 treballadors en el carrer.

La Veu del País Valencià ha polsat l’opinió dels síndics del Botànic en les Corts sobre el passat, el present i el futur de la nova RTVV.

Per això, des del nostre mitjà de comunicació els hem fet tres preguntes clau a aquestos diputats, i en aquest cas al síndic de Compromís, Fran Ferri.

-Quines conseqüències ha tingut per al País Valencià no tindre televisió durant tres anys?

La principal conseqüència és perdre uns mitjans de proximitat que (tot i que eren molt millorables) tenien un paper fonamental en la presència del valencià en el dia a dia de la gent. També, ha sigut una tragèdia econòmica haver perdut un actor cabdal en la creació i manteniment d’un espai audiovisual propi. Un actor que faça de tractor de tot el sector audiovisual que generava més de 6.000 llocs de treball. La ràdio i televisió pública valenciana eren la Ford autòctona del sector audiovisual. Això significa haver produït altes taxes d’atur en aquest sector i la incapacitat de projectar-nos al món com allò que som, un poble digne.

– Quan esperes que s’obriga la nova RTVV?

Crec que la nova ràdio i televisió s’ha d’obrir el més prompte possible però amb una qualitat i uns continguts suficients per a garantir el seu èxit. No podem cometre l’error d’obrir per obrir i condemnar el projecte al fracàs. Sé que molta gent ho espera però també hi ha un sector que esta desitjant que no s’obriga o que fracase perquè mai han cregut en la nostra ràdio i televisió. Siga com siga la decisió ha de correspondre al Consell Rector, que és independent del poder polític perquè no torne a passar el que va passar amb Canal 9.

-Quines conseqüències pot tindre el judici de l’ERO i si tu creus que s’hauria de negociar amb els treballadors?

Les conseqüències concretes poden ser moltes segons el que es determine pel tribunal. El que és cert és que el resultat afectaria a l’antiga empresa en liquidació i no a la CVMC, ja que la demanda de la CGT és resultat de la nefasta gestió que va fer el PP en tot el procés de tancament de RTVV. Jo crec que ningú pot dir que està tranquil amb el que puga passar i sempre he considerat que totes les vies de solució han d’estar obertes.

Comparteix

Icona de pantalla completa