Diari La Veu del País Valencià
Manolo Mata: ‘Si l’ERO de RTVV es declara nul tindrem una situació molt difícil’

Xavier Pérez / València.

Hui, 29 de noviembre, fa tres anys de l’atemptat més greu que ha fet el PP contra l’identitat valenciana, la llengua i els mitjans de comunicació: el tancament de RTVV que va deixar el País Valencià sense un mitjà vertebrador i amb 1.600 treballadors en el carrer.

La Veu del País Valencià ha polsat l’opinió dels síndics del Botànic en les Corts sobre el passat, el present i el futur de la nova RTVV.

Per això, des del nostre mitjà de comunicació els hem fet tres preguntes clau a aquests diputats, i en aquest cas, al síndic del PSPV, Manolo Mata.

-Quines conseqüències ha tingut per al País Valencià el no tindre televisió durant tres anys?

Una manca d’autoestima, segur. Hem perdut una connexió directa amb les coses més nostres: uns xiquets que no han vist una partida de pilota, dibuixos en valencià, que no han participat en un programa divertit en valencià, etc. Això és una gran anomalia en un país que té dos llengües.

– Quan esperes que s’obriga la nova RTVV?

Açò és un camí d’obstacles, no sé quan podrà ser, però el més aviat possible. Ha de ser una televisió del segle XXI, amb noves tecnologies, plataformes per Internet, que puga jugar amb la resta de xarxes social, però sobretot que siga plural, objectiva, moderna, oberta i que servisca com a producte de servei per al nostre poble.

-Quines conseqüències pot tindre el judici de l’ERO i si tu creus que s’hauria de negociar amb els treballadors?

Segur, per a bé o per a mal tindrà conseqüències. És possible que l’ERO puga ser corroborat pels tribunals, perquè el siganaren tots els sindicats menys la CGT, cosa que voldrà dir que hem tancat una etapa nefasta. Si es declara que és improcedent, caldria indemnitzar amb unes quantitats no massa excessives els treballadors amb els dies que considere la justícia i, si és un ERO de nul·litat, cal tornar a començar. El procés serà una situació molt difícil: estaríem parlant de què es faria en els treballadors de l’antiga televisió, reobrint un tercer ERO que seria un desgavell, i al mateix temps obrint una nova televisió, comptant amb els treballadors de l’antiga.

Les negociacions amb els treballadors són possibles però ara és el govern qui ha de prendre les decisions, comptant amb l’advocacia de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa