Diari La Veu del País Valencià
ACPV: La reobertura de TV3, Catalunya Ràdio i RTVV ‘no pot ajornar-se més’

RedactaVeu / València.

En febrer de 2011, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va veure obligada a tancar les emissions de TV3 al País Valencià com a conseqüència de la “persecució política i econòmica del Govern valencià del PP”. En gener de 2014, “la mateixa persecució” va fer que ACPV també hagués de tancar les emissions de Catalunya Ràdio, segons ha recordat el col·lectiu.

En aquest sentit, ACPV apunta que “la política antivalenciana del darrer Govern autonòmic del PP no va tenir prou amb la censura de dos mitjans públics de qualitat, plurals i en la nostra llengua, sinó que va anar més enllà i la nit del 29 de novembre de 2013 forçà l’apagada del senyal de RTVV en una de les jornades més tristes per a la democràcia en el nostre país, en un vergonyós exemple de censura, autoritarisme i polítiques antivalencianes”.

“El rebuig social a aquesta política tingué un alt cost electoral, de tal manera que el PP va perdre una ampla majoria social en unes eleccions autonòmiques i municipals que van significar un canvi de cicle polític al País Valencià”, afirmen.

Es lamenten, però, que “any i mig després del canvi de cicle polític encara no hem recuperat els mitjans de comunicació públics en llengua pròpia: TV3 i Catalunya Ràdio continuen censurades i la ràdio i televisió valencianes continuen sense emetre”.

Davant totes aquestes qüestions, ACPV explica que “té com a un dels seus eixos principals de treball l’objectiu de l’existència de mitjans de comunicació audiovisuals en llengua pròpia” i en aquest sentit afirmen que “és per això que vam fer possible l’arribada de TV3 i Catalunya Ràdio al País Valencià i la seua continuïtat durant més de 25 anys. I és igualment per això que vam impulsar la campanya ‘Per una RTVV pública, valenciana i de qualitat’ quan s’inicià el projecte de la seua creació”.

“D’ençà el canvi de cicle polític, ACPV ha mostrat una actitud responsable i constructiva, tot i no compartir el criteri que impedia la recuperació del senyal de TV3 i Catalunya Ràdio de forma immediata. Però un any i mig després, i en el context del tercer aniversari del tancament de RTVV, hem de reafirmar públicament el nostre compromís amb la plena recuperació dels mitjans en llengua pròpia. La reobertura de TV3 i Catalunya Ràdio i de la ràdio i televisió valencianes no pot ajornar-se més: forma part del compromís amb la fi de la censura, la possibilitat d’accés a una informació plural i de qualitat i la dignificació i normalització de la nostra llengua i cultura. Per això, ACPV es compromet a continuar treballant, de forma pública i privada, per garantir l’assoliment d’aquest objectiu”, conclouen.

Comparteix

Icona de pantalla completa