Cau part del sostre de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València

29 novembre 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

Les pluges no han cessat d’assetjar la ciutat de València des del passat cap de setmana. Diumenge, tal com informà aquest diari a última hora de la vesprada, els accessos del sud de la ciutat es van col·lapsar degut a la forta tromba d’aigua que inundà les principals avingudes.

Per altra banda, dilluns, diferents col·legis de la ciutat i de la comarca de l’Horta van suspendre les classes a conseqüència de les pluges, que ocasionaren inundacions i goteres. Educació encetà un protocol de revisió dels centres conjuntament amb Emergències i els ajuntaments i hui, dimarts, tots han fet classe amb normalitat, segons ha informat la Conselleria. Igualment, el Conservatori Superior de Música de València, una de les últimes obres del PP, obrí dilluns amb els aularis de l’entresol inundats, tal com va confirmar a aquest diari personal docent del centre, a conseqüència que les aules s’hi troben per sota del nivell del sòl i, fins i tot, el sistema de clavegueram està lleugerament elevat respecte del terra dels aularis, provocant així que l’aigua entrara dins les aules on guarden instruments de percussió i pianos i on fan classe els alumnes, segons ens relataven docents del mateix centre.


Aularis de l'entresol del Conservatori Superior de Música de València. Vídeo: Raúl Flores.

A més a més, el sostre del Saló d’Actes Joan Fuster de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, ubicat al campus de Blasco i Ibáñez, s’ha precipitat aquesta vesprada sobre les butaques, sense causar cap ferit, segons han manifestat els testimonis a les xarxes socials. S’apunta que ha estat conseqüència de les filtracions de les fortes pluges acumulades, però encara no s’ha realitzat l’estudi tècnic corresponent.


 
next