Diari La Veu del País Valencià
Encara hi ha taronges de Sud-àfrica a El Corte Inglés
RedactaVeu / València

Aquest dimarts, La Unió de Llauradors ha comprovat com al centre comercial de El Corte Inglés de Castelló de la Plana encara s’estan venent cítrics de Sud-àfrica, concretament taronja (tal com es pot observar en la fotografia), situació que sumada la gran distribució realitzada per altres comerços i la recent climatologia adversa, fan que l’actual campanya estiga sent “catastròfica” per als productors valencians, tal com explica aquesta entitat en un comunicat.

La fruita de la imatge ha sigut comprada aquest mateix dimarts i procedeix de l’empresa citrícola d’Almenara, Torres Hermanos. La Unió considera una absoluta falta d’ètica que tant el centre comercial com el comerç que les subministra permeten que aquestes taronges estiguen encara en els lineals dels supermercats.

Aquest fet, al costat de les recents denúncies pel ‘Black Friday’ d’Alcampo i pel regal de 4 quilos de taronges per compres superiors a 40 euros amb la targeta de fidelització a Carrefour, ha provocat que aquesta organització haja demanat una reunió urgent de la Mesa Autonòmica de la Cadena Alimentària.

Expedient

La Direcció General de Comerç i Consum de la Conselleria d’Economia Sostenible va iniciar la setmana passada un expedient per estudiar si determinades cadenes de distribució al País Valencià estan incorrent en pràctiques contràries a la Llei de Cadena Alimentària, en concret, amb els preus fixats i les promocions que afecten a cítrics.

Aquestes variacions de preus han estat detectades amb motiu de la campanya coneguda com a ‘Black Friday’. El procés es va produir arran d’un escrit presentat per la Unió de Llauradors a aquesta Direcció General i que denunciava aquesta situació de descomptes en cítrics de fins al 43% el quilo o el regal de 4 quilos de taronges per compres superiors a determinats imports.

Segons La Unió de Llauradors, totes dues pràctiques podrien, presumptament, vulnerar la Llei de la Cadena Alimentària, perquè s’ofereixen preus que suposen que el llaurador venga la seua producció per davall dels seus costos de producció.

Comparteix

Icona de pantalla completa