Joan Francesc Mira rep la medalla de la Universitat de València

L’acte acadèmic tindrà lloc dijous al paranimf de la Universitat
30 novembre 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

La Universitat de València atorga dijous 1 de desembre la seua Medalla a l’escriptor, traductor, antropòleg i president d’ACPV Joan Francesc Mira. L’acte acadèmic començarà a les 11 hores al paranimf de l’edifici històric del carrer de La Nau. Durant la sessió intervindrà el rector, Esteban Morcillo, i la catedràtica Josepa Cucó, qui serà l’encarregada de llegir la ‘laudatio’.

Joan Francesc Mira (València, 1939) és batxiller en Filosofia per la Universitat Gregoriana de Roma, llicenciat per la Lateranense i llicenciat i doctor per la de València. Ha col·laborat amb Claude Lévi-Strauss a París (Collège de France, Sorbona) i amb el Consell Internacional de Ciències Socials, Centre de Viena. Ha estat ‘visiting fellow’ a la Universitat de Princeton, catedràtic d’institut i professor de grec a les universitats de València i Jaume I.

Va fundar i dirigir l’Institut Valencià de Sociologia i Antropologia Social i el Museu d’Etnologia de València i és membre de l’Institut d’Estudis Catalans (Secció de Filosofia i Ciències Socials) i de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

És autor de més de quaranta llibres, que van de les ciències socials i l’assaig a la narrativa o la traducció de textos clàssics, com la Divina Comèdia o l’Odissea. Entre les seues novel·les destaquen Els treballs perduts, Borja Papa, Purgatori o El professor d’història, i entre els assaigs Crítica de la nació pura, Cultures, llengües, nacions, Hèrcules i l’antropòleg, Sobre ídols i tribus o En un món fet de nacions, a més de diversos reculls d’articles i prop d’un centenar de publicacions acadèmiques.

Entre altres distincions, ha rebut la Lletra d’Or, la Creu de Sant Jordi, el Premio Nacional de Traducción, diversos Premis Nacionals de la Crítica i la Medalla d’Or de la Ciutat de Florència. També és Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2004 i Premi de les Lletres Valencianes 2016.


 
next