Diari La Veu del País Valencià
Hauria de negociar el Consell la reincorporació dels extreballadors de RTVV?
El passat dimarts es compliren 3 anys des que els valencianes i valencianes ens quedarem sense televisió pública en llengua pròpia, per la qual cosa el País Valencià s’erigeix com l’únic territori autonòmic d’Europa amb dues llengües oficials que manca d’aquest bàsic servei públic.

Els extreballadors de RTVV, durant la protesta celebrada amb motiu del tercer aniversari del tancament de les emissions, aprofitaren per tornar a reclamar al Govern del Botànic una “maniobra de diàleg” que repare els seus drets laborals amb la seua reincorporació a una ràdio i televisió del País Valencia que, a hores d’ara i “malgrat les promeses fetes” en aquest sentit per l’Executiu, encara no s’ha reobert.

Sota la reobertura de les emissions de la nova RTVV planeja la inseguretat d’allò que puga sentenciar l’Audiència Nacional contra la llei que va propiciar el tancament de la cadena. El sindicat CGT demana la nul·litat de l’ERO d’extinció i que es condemne l’empresa a readmetre els 1.600 treballadors acomiadats. En la mateixa línia, el comitè d’empresa de RTVV ofereix la possibilitat d’arribar a un acord judicial que incloga dins d’aquesta legislatura que la part de servei públic de la nova RTVV la realitzen els empleats públics de la cadena.

Tenint en compte totes aquestes premisses, creus que el Govern valencià hauria de negociar la reincorporació dels extreballadors de RTVV?

Comparteix

Icona de pantalla completa