Diari La Veu del País Valencià
Les Falles ja són Patrimoni de la Humanitat

RedactaVeu / Addis Abeba (Etiòpia).

El País Valencià està d’enhorabona i sobretot el sector cultural, festiu i econòmic. L’onzena Assemblea de la UNESCO ha decidit aquest dimecres declarar les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat en la reunió celebrada en la seu de l’ONU a Addis Abeba, la capital d’Etiòpia. La decisió l’ha adoptada a les 12.50 hores l’11è Comitè Intergovernamental de la UNESCO sense rebre cap objecció.

L’expedient de la candidatura de les Falles ha rebut en aquesta reunió el vistiplau de la Unesco després d’un periple que va començar en 2011, quan l’Ajuntament de València va acordar iniciar els tràmits perquè les festes josefines obtingueren aquesta declaració.

El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, juntament amb el secretari general de la JCF, José Martínez Tormo, i Antonio Bravo i Console Matamoros com a representants de la Generalitat, han conformat la delegació valenciana que ha defensat la candidatura de la festa gran de València.

La Junta Central Fallera ha convocat el col·lectiu faller a les celebracions amb la plantada d’una falla als peus de les Torres del Serrans de València aquesta vesprada amb la tècnica tradicional del ‘tomb’.

Comparteix

Icona de pantalla completa