Diari La Veu del País Valencià
Pere Fuset orgullós de ‘compartir les falles amb el conjunt de la humanitat’
Anna M. Mollà / València

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, en declaracions a La Veu, ha manifestat sentir-se molt content per aquest assoliment de les Falles, “hui és un dia feliç per al conjunt del poble valencià, crec que tots hem de sentir-nos molt orgullosos de la responsabilitat que suposa compartir les falles amb el conjunt de la humanitat”.

Aquestes declaracions s’han fet després que les Falles hagen sigut declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, declaració que ha vingut precedida pel discurs de Pere Fuset, que podeu consultar al següent enllaç.

A més, el regidor ha volgut destacar que ara és el moment per poder impulsar encara més aquesta celebració tan arrelada, perquè aquest reconeixement “és una oportunitat per a traure el màxim potencial a una festa que és un motor social, cultural i econòmic”, segons Fuset.

Foto: Junta Central Fallera.

Per aquesta raó, Fuset, ha recordat que “això implica que hem de prendre les millors decisions amb el cap i amb el cor”.

“Ací comença un nou camí”

Finalment ha destacat que aquest no és un final, sinó que “ací no acaba res, ací comença un nou camí per a la festa, que en som ben conscients del seu valor, un tresor que els valencians tenim la sort de compartir amb el conjunt de la humanitat”

Actes de celebració

Aquesta vesprada de dimecres, la Junta Central Fallera ha convocat a les 19h a tot el col·lectiu faller a anar engalanats amb el seus blusons per participar de la plantà d’una falla als peus de les Torres dels Serrans. El monument, realitzat per Juanjo García, lluirà fins al diumenge en aquest espai, on a la vesprada tindrà lloc la celebració de la declaració de les falles, Patrimoni Immaterial de la Humanitat. L’acte comprendrà una ‘Crida a l’Humanitat’, música, audiovisual i pirotècnia, i clourà amb la crema de la falla.

Comparteix

Icona de pantalla completa