El País Valencià lluita contra el TTIP i CETA a l'Europarlament

Representants de diferents plataformes i entitats del País Valencià que lluiten contra l’aprovació dels grans tractats comercials (TTIP i CETA) visiten Brussel·les convidats per Marina Albiol (EUPV)
1 desembre 2016 01:00h

RedactaVeu / Brussel·les.

Representants de diferents plataformes i entitats del País Valencià que lluiten contra l’aprovació dels grans tractats comercials (TTIP i CETA) han visitat Brussel·les ahir dimecres i hui dijous convidats per la portaveu d’Esquerra Unida a l’Europarlament Marina Albiol. Albiol, com a conclusió de la visita, assenyala que “ha estat ben interessant i enriquidor acollir els representants d’entitats mobilitzades contra els grans tractats comercials. Per una banda, perquè hem posat en comú diferents accions i campanyes que podem executar al País Valencià; de l’altra, perquè hem mantingut reunions ben profitoses per conèixer diferents aspectes dels tractats als quals hem de parar atenció perquè poden alterar la realitat socioeconòmica, els drets de les treballadores i els treballadors, els serveis bàsics o la defensa dels consumidors o dels governs municipals, autonòmics o estatals davant les grans corporacions”.

Membres de les plataformes contra el TTIP de València, Castelló, Alacant, Elx i l’Alcoià-Comtat, responsables de CCOO-PV, Intersindical Valenciana i Ecologistes en Acció, junt amb representants de localitats que s’han declarat lliures de TTIP com Vinaròs, Santa Pola, Vall d’Uixó, Petrer o Museros, van encetar ahir de vesprada un intens programa amb una reunió amb l’eurodiputada Anne-Marie Mineur del Socialistische Partij holandès, que forma part del grup de l’Esquerra Unitària Europea (GUE); seguidament, es van reunir amb l’eurodiputada del grup Refundazione Comunista italià (també integrat al GUE), un encontre que va servir per conèixer les últimes informacions sobre l’aprovació del CETA, i alhora compartir experiències i coordinar accions a nivell internacional en la campanya que porten a terme diferents organitzacions i entitats arreu d’Europa. També ha participat La Veu del País Valencià.

Tot seguit, el grup també va mantindre una reunió amb els eurodiputats valencians Inmaculada Rodríguez-Piñero (PSOE) del grup Socialdemòcrata, i amb Jordi Sebastià, de Compromís; en aquesta segona reunió es van tractar aspectes sobre com podria afectar el CETA a la realitat socioeconòmica valenciana, contrastant els diferents punts de vista entre els socialistes, a favor del Tractat, i les diferents opinions en contra del mateix. De l’encontre, en què la urgència de temps no va permetre aprofundir tal com tots els participants haurien volgut, va sorgir l’emplaçament a seguir el debat a València en dates pròximes, i ja s’està treballant per trobar data i lloc on continuar l’intercanvi d’impressions.

El programa ha seguit aquest matí amb l’enregistrament d’entrevistes als participants i amb una visita a l’Europarlament. La portaveu d’Esquerra Unida a Brussel·les, Marina Albiol, ha subratllat que “els participants ens hem emplaçat a seguir impulsant, cadascú des dels nostres àmbits, la campanya contra el CETA des de la societat civil, des dels carrers i les organitzacions de les nostres ciutats i pobles. Brussel·les està decidida a accelerar l’aprovació del CETA al més prompte possible, i sembla que entrarà en vigor sense que siga aprovat pels parlaments dels Estats. I tot, desoint milers de localitats i governs autonòmics i regionals de tot Europa que es declaren lliures dels Tractats Comercials, milions de ciutadans i ciutadanes d’Europa que estan en contra.


La Veu
next