Diari La Veu del País Valencià
Els xiquets ara vénen amb el llibre-disc ‘Bressolant’ sota el braç

RedactaVeu / València.

Aquest dijous s’ha presentat, al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM), Bressolant, un llibre-disc de cançons de bressol tradicionals en valencià que compta amb pròleg i textos del crític musical Josep Vicent Frechina i il·lustracions d’Irene Bofill, tot ben conjuntat per Andana Editorial. Aquest recull formarà part d’un lot de productes que rebran els futurs pares.

En l’acte han actuat Josep Maravilla (guitarra), Joansa Maravilla (percussions, Kanun, mandolina), Lluis Llario (contrabaix), Abraham Rivas (piano i flauta travessera), Cristina Blasco (veu i cors) i, a més, han cantant Tatiana Prades, Eva Dénia, M. Amparo Hurtado, Teresa Segarra, Carraixet, Mireia Vives i Clara Andrés.

Foto: Abulaila (Diputació de València).

Josep Vicent Frechina, ha volgut posar en valor la cançó de bressol, ja que “forma part del patrimoni immaterial valencià”. En aquest sentit, ha indicat que l’edició del llibre-disc “persegueix revitalitzar les cançons de bressol per tal de salvaguardar-les”, donada “la seua funcionalitat, el seu valor artístic de primer ordre i la seua idiosincràsia”, ha insistit. El responsable musical ha exposat que el compacte inclou música i text representatius d’arreu del territori valencià, a l’hora que s’ha comptat amb intèrprets referents en diferents àmbits musicals: cantautors, cantants de música tradicional valenciana, veus pop i intèrprets de jazz.

>

Vïdeo: Canal Andana Editorial.

En l’enregistrament han participat 12 artistes valencians que han interpretat un total d’11 peces. Mara Aranda ha versionat La meua xiqueta és l’ama, Tatiana Prades canta Tanca els ullets i dorm, Mireia Vives aporta Mareta, Eva Dénia Que vinga la soneta, Miquel Gil i Pep Gimeno ‘Botifarra’ interpreten En tan alta que estaves, Teresa Segarra porta Nana, naneta, Maria Amparo Hurtado El xiquet de les mongetes, Cristina Blasco canta El meu xic té gana, el Carraixet versiona Non-non, xiquet, Dani Miquel interpreta Adorm-te nineta i Clara Andrés Canta la mare.

Xavier Rius. Foto: Abulaila (Diputació de València).

Amb aquest recull de cançons, la Diputació de València, segons el seu portaveu de Cultura Xavier Rius, “perseguim recuperar i donar el valor que es mereix el patrimoni cultural, lingüístic i musical dels valencians i les valencianes i tractar d’omplir els buits dels àmbits socials i cívics menys atesos on l’ús del valencià es troba en risc”.

Lot de productes de ‘benvinguda a casa’

La cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà, ha avançat que Bressolant formarà part d’un lot de productes de ‘benvinguda a casa’ que la corporació provincial oferirà als futurs pares. Amb la col·laboració de les comares, es farà arribar el disc, un pitet i un adhesiu per al cotxe com a obsequi, a més d’uns fullets que aportarà l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per ajudar a triar el nom dels nadons i conèixer la normativa lingüística envers la correcció, traducció i adaptació dels cognoms al valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa