Diari La Veu del País Valencià
Alcoi prepara una ordenança per a pagar les multes mitjançant treballs socials
L’Ajuntament d’Alcoi prepara la redacció d’una ordenança perquè els ciutadans amb dificultats econòmiques puguen pagar les multes amb treballs a la comunitat.

La regidora de Règim Jurídic, Lorena Zamorano, ha explicat que es tracta d’una normativa pionera, almenys al País Valencià.

La iniciativa permetrà als ciutadans saldar els seus deutes amb l’administració local de dues maneres diferents: al “tradicional pagament de multa econòmica -ha dit Zamorano- se suma ara el de realitzar serveis a la comunitat”.

En concret, l’equip de Govern local està ultimant l’ordenança que permetrà que les sancions econòmiques derivades d’incompliments de normatives municipals puguen liquidar-se a través de treballs socials, com neteja de solars i conservació i manteniment de parcs i jardins.

“El nostre objectiu és oferir una alternativa a aquelles famílies que, pels efectes de la crisi, poden veure trastocada la seua economia amb el pagament d’una multa”, ha subratllat.

Les sancions que podran acollir-se a aquest nou model són les derivades d’incompliments de normatives municipals, com “les multes per aparcar malament, fer pintades, deixar que el gos faça les seues necessitats en la via pública” entre d’altres.

Segons Zamorano, aquest sistema “d’estil nord-americà” ajudarà també l’Ajuntament d’Alcoi a complir amb treballs que ara no pot afrontar al 100% per falta de recursos, com la neteja de parcs, carrers i altres llocs.

L’Ajuntament va analitzar la possibilitat d’utilitzar també aquest sistema per al pagament d’impostos, però, segons Zamorano, “el consistori no té capacitat legal per a fer-ho”.

Comparteix

Icona de pantalla completa