Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘La nova televisió és irrenunciable, RTVV i CVMC són empreses diferents’
RedactaVeu / Agències / València

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assenyalat aquest divendres que la demanda interposada per Intersindical al TSJ valencià contra el seu govern, Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i la Corporació Valenciana de Mitjans (CVMC) per possible continuïtat d’empresa no afectarà la posada en marxa de la nova televisió.

En la roda de premsa posterior al ple del Consell i a preguntes dels mitjans, Mónica Oltra ha dit que en principi aquesta demanda no hauria d’interferir el camí per al restabliment del servei de ràdio i televisió públiques i ha defensat que es tracta d’empreses diferents, “aquesta qüestió no ha d’entrebancar l’altra” i que “la CVMC seguirà amb el seu camí”. La vicepresidenta ha afegit que “tot el que es deriva del desastre que l’antic govern va deixar amb el tancament unilateral de RTVV ho gestionarem en altre àmbit que no és el de la CVMC”.

Oltra també ha estat preguntada sobre si considera innegociable la recuperació del servei malgrat que l’Audiència Nacional puga determinar que l’ERO és nul, en el judici del pròxim mes de gener, o que el TSJ valencià admeta aquesta demanda per continuïtat d’empreses interposada ara per Intersindical Valenciana.

La vicepresidenta ha dit que més que innegociable és “irrenunciable” perquè hi ha una llei i un “mandat legal” de les Corts Valencianes per dur-la a terme i que, per tant, “la tele i la ràdio públiques es posaran en marxa i després gestionarem les possibles contingències”.

Cal recordar que Intersindical ha presentat davant el TSJ valencià una demanda per successió d’empreses contra RTVV, la CVMC i la Generalitat en entendre que les dues empreses de ràdio i televisió són en realitat la mateixa “amb un canvi de denominació” per la qual cosa s’ha produït una successió d’empreses amb “frau de llei” de l’article 44 de l’Estatut dels Treballadors.

Oltra ha anunciat que l’Advocacia de la Generalitat està estudiant la demanda i, en principi, aquest recurs “no té per què interferir” en la posada en marxa de la CVMC ja que “parlem d’empreses i qüestió diferents i una qüestió no té per què osbtaculitzar l’altra”.

Preguntada per com es troba el diàleg amb Intersindical perquè finalment haja decidit interposar una demanda, ha assenyalat que en un Estat de Dret “tots poden presentar les demandes que consideren en defensa dels seus interessos”. En tot cas, ha expressat tenir un “gran respecte” pel Parlament, que és qui ha aprovat la llei de la nova CVMC en totes les seues fases. “Des de la iniciativa legislativa a l’última votació i, a partir d’ací, seguirem parlant amb tots en tots els àmbits”, ha insistit.

En tot cas, Oltra ha subratllat que la demanda d’Intersindical, que sí que va signar l’Expedient de Regulació d’Ocupació en RTVV, és “de fa no-res” i no els ha donat temps a parlar-ne. No obstant açò, ha indicat que el Consell sí que manté diàleg amb CGT, que va rebutjar la signatura d’acomiadament col·lectiu i que va presentar un recurs per aquest ERO que es veurà en l’Audiència Nacional al gener. En aquesta línia, ha subratllat que parlaran amb tothom i ha demanat marge.

Comparteix

Icona de pantalla completa