Diari La Veu del País Valencià
Dues hores de retard en atenció d’urgències pels acomiadaments en el CICU
El CESM-CV assegura en un comunicat que amb la integració d’aquest dispositiu en el servei de 112 en les comarques del nord, centrals i del Xúquer-Túria-Safor, el funcionament de les urgències sanitàries “ha patit un empitjorament preocupant”.

Per la seua banda, la Conselleria de Sanitat ha recordat que ambdues plataformes s’han unificat per evitar duplicitats, i ha destacat que ahir es va activar el CICU pel succés ocorregut a Rafelbunyol, on dos homes van morir pels trets realitzats per un tercer, “i encara que desgraciadament no es va poder fer res, va funcionar tot correctament”.

Fins ara el CICU exercia funcions de recepció i selecció d’assistència mèdica, organitzant l’atenció als usuaris a través dels professionals de guàrdia en els Punts d’Atenció Sanitària de València, els Centres de Salut, els SVB o el SAMU, integrant un circuit on són ateses centenars d’urgències de diferent gravetat cada dia, els 365 dies de l’any, segons el CESM.

Aquesta labor, segons el parer del sindicat, “s’ha vist perjudicada des de l’engegada de l’accés únic a través del 112, tant per als usuaris com per als professionals”.

El sindicat assenyala que aquest telèfon d’atenció “no és específic d’emergències sanitàries, sinó que atén qualsevol tipus de situació urgent a més de les sanitàries, cosa que dóna lloc a problemes d’assistència que en ocasions poden posar en perill a pacients”.

“Exigim una solució immediata que passa pel restabliment de l’anterior funcionament del CICU, peça essencial en l’engranatge sanitari en garantir la cobertura adequada a l’atenció mèdica urgent al ciutadà”, conclou el comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa