Diari La Veu del País Valencià
Detenen un grup criminal per explotar collidors de taronja

RedactaVeu / València.

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, a través de la Policia Autonòmica i en coordinació amb la Delegació del Govern ha iniciat una campanya d’inspecció en magatzems hortofrutícoles que s’ha saldat amb la detenció de tres membres d’un grup criminal que emprava persones de procedència magrebina i centrafricana per a la recollida de cítrics sense que tingueren contracte laboral ni estigueren donats d’alta en la seguretat social i, per tant, en situació d’il·legalitat.

En la mateixa operació, també ha resultat investigada una altra persona que formava part d’aquest grup amb estructura criminal i els membres del qual han sigut detinguts per presumptes delictes contra els drets dels treballadors i falsificació documental, tal com han informat des de l’Agència a través d’un comunicat.

Aquestes persones treballaven sense les corresponents condicions laborals, rebien un sou diari d’entre sis i deu euros i alguna d’elles, fins i tot, presentava ferides en les mans perquè no disposava de l’adequat material per a la recol·lecció de la taronja.

Aquesta operació es va realitzar després d’una primera inspecció en dos magatzems situats a Picassent i Nàquera, en la qual van participar la Policia Autonòmica, la Guàrdia Civil, la Policia Local de Picassent i Nàquera i la Inspecció Provincial d’Ocupació i Seguretat Social, juntament amb inspectors de les Conselleries de Sanitat, Medi Ambient i Agricultura, i Economia i Ocupació. Els inspectors de les Conselleries de Sanitat, Treball i Agricultura van detectar “múltiples deficiències i irregularitats” i s’havien de tramitar també, a més dels atestats policials, els corresponents expedients per via administrativa.

Aquesta operació conjunta entre administracions públiques, tant per via policial com administrativa, és la primera d’una sèrie d’intervencions que s’engegaran en tots i cadascun dels magatzems o centres de distribució de productes hortofrutícoles en els quals es detecte algun tipus d’irregularitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa