Diari La Veu del País Valencià
Quart de Poblet té més a prop el consultori auxiliar que reclama des de fa 16 anys
RedactaVeu / Quart de Poblet.

“Hem fet un pas endavant”, aquesta és la percepció que tingué el Ple de l’Ajuntament de Quart de Poblet (l’Horta Oest) quan al llarg d’aquesta setmana fou aprovava la moció presentada per Compromís en què es demanava la “creació d’un nou consultori auxiliar, ubicat a l’altre extrem del poble. D’aquesta manera, la població podria comptar amb un ambulatori i un consultori auxiliar en cada extrem.

No obstant això, la moció aprovada se sosté sobre una petició del poble, “des de l’any 2000 o, fins i tot, abans”, afirmaven a aquest diari regidors del consistori. “La ciutadania fa 16 anys que reclama la seua construcció”, per això el Ple, en novembre, després d’haver-se desestimat la seua “urgència” en octubre, amb el consens de tots els grups polítics del consistori, “espera que siga una realitat en benefici de tots”.

En aquesta línia, “es pretén impulsar totes les mesures necessàries per a la seua creació, amb coordinació amb la concessionària i la Conselleria, així com prendre les mesures necessàries perquè el projecte puga començar el més prompte possible” i “donar suport a la Proposició No de Llei presentada per Compromís a les Corts valencianes”.

Quart de Poblet compta a hores d’ara amb el suport ciutadà i polític, però encara ha de negociar amb l’empresa privada que gestiona la sanitat en aquesta àrea, depenent de l’Hospital de Manises. Perquè el consultori es construïsca “Sanitas hauria d’acceptar”, per això, “a partir del canvi de govern”, amb l’arribava del Govern del Botànic, “i a través d’Isaura Navarro, s’ha presentat la Proposició No de Llei”, que rep el suport del Ple per “negociar” i que Quart de Poblet dispose dels recursos sanitaris que la seua població “necessita”.

Comparteix

Icona de pantalla completa