El PP de Xàtiva ataca ‘falsament’ l’Ajuntament per l’escultura d’homenatge a Raimon

‘El manteniment dels col·legis està assegurat’ i els 13.759 euros ‘són del romanent generat a partir de la bona gestió’ de les despeses d’educació


Sixto Ferrero / Xàtiva.

Aquesta setmana, el PP de Xàtiva ha tornat a la càrrega contra l’equip de govern de l’Ajuntament de la Costera. En aquesta ocasió, el que ha causat l’atac, com publicava DiariDigital, ha sigut, de nou, un tema al voltant del cantautor xativí Raimon. L’equip de govern havia anunciat que l’escultor Joan Olivares faria una escultura per homenatjar Raimon i clausurar així aquest any en què el músic ha estat nomenat Fill Predilecte de Xàtiva.

El PP local ja havia manifestat darrerament les seues discrepàncies sobre la figura del nou fill predilecte, però en aquesta ocasió acusava el Govern de “destinar 13.750 euros del manteniment dels col·legis per fer aquesta escultura”. Davant això, el regidor de l’Ajuntament Miquel Llorente retrau que a l’inici de la legislatura, des de la Regidoria d’Educació “es van revisar les despeses i ens adonàrem que durant el govern del PP es feia un contracte individual, un per a cada centre, de manera que decidirem fer un plec de condicions i adjudicar-lo a una única empresa”. El resultat d’aquest procés, atorgà un “estalvi del 30%” respecte a la despesa que fins aleshores el PP havia destinat”.

Aquests diners, provinents del 30% estalviat, “formen part del romanent i es destinaren a temes d’inversió”, explica a aquest diari, i com a “Xàtiva no tenim cap o molt poques referències a Raimon, vam voler fer això per una de les personalitats del poble”. L’escultura, a més a més, està acompanyada d’una frase, fruit de tot un procés participatiu que començà “implicant els instituts”, els quals “amb una Unitat didàctica del departament de Valencià dels centres, escoltaren diverses cançons i triaren una frase, que després portaren a l’Ajuntament”. Una vegada arribà la tria dels alumnes xativins, l’Ajuntament “obrí un altre procés participatiu perquè la ciutadania triara la frase que es retolaria al monument”.

Tanmateix, d’allò que es lamenta el regidor és, que al PP, “caldria preguntar-li què ha passat amb eixe 30% que ells es gastaven de més”, ja que després del plec, l’equip de govern aconseguí reduir les despeses en aquest percentatge. Els diners destinats “no s’han llevat de ningun lloc, sinó que s’agafen del romanent”, i per tant, “és fals això que diuen, perquè el manteniment dels col·legis està assegurat”.

El PP també acusa el Govern local que hagen triat l’escultor Joan Olivares “havent artistes locals”, una acusació a la qual Llorente li trau ferro, ja que a Xàtiva “hi ha escultures de gent de la ciutat, però en qualsevol ciutat hi ha escultures de gent que no són nadius”.

La Veu
 

Comentaris

pep meliana
5.

Sóc seguidor de Raimon des de fa dècades. Pensava que em moriria sense vore'l cantar a València, i no, el PP se n'anà a fer la mà i el 17 assistiré per segona vegada al seu recital. És per a mi motiu d'alegria i il·lusió: jo vull a Raimon, la meua vida seria diferent i, com a jubilat, assistiré a la seua jubilació a València.

Visca Raimon //*//

  • 1
  • 0
FERRAN PAIS VALENCIA
4.

Si fora La Lola d'Esanya estos del PP valencià votarien en majoria absoluta, però clar tot el que tinga alguna vinculació amb catalunya cal defenestrar-lo. Gentolla de lladres

  • 1
  • 0
The Gulag Archipelago Ontinyent
3.

Com a seguidor de la trajectòria artística de Raimon, puc assegurar que el cantant de Xàtiva té dues etapes clarament diferenciades:

a) Una primera etapa a la València de la transició, que es pot definir com a : "la paraula viva i amarga".

b) Una segona etapa a la Catalunya pujolista, que es pot qualificar com a : "cantautor philo-flâneur".

  • 0
  • 2
Micalet
2.

Normal . El PP voldria el monument a la delinqüent Rita Barberà, o a qualsevol altre delinqüent dels seus, en te dotzenes de delinqüents lladres. Lladres d'altes quantitats, i ara recrimina que es gastin una misèria en el monument a una persona que ha representat i dignificar el País Valencià per tot el món.
La gent del PP son una banda de miserables. Miserables i repel·lents.

  • 13
  • 0
remigio III
1.

Bé, coses del pp. Ja s'han retratat molt bé amb la desfeta de la RTVV. Sempre intentant tenir-nos a l'ombra de l'objectivitat, veracitat i en llengua pròpia. No accepta que el nostre País Valencià té figures culturals suficients com per no envejar ningú. Raimon s'ho mereix, mai pagaran el mal que li han fet el franquisme i els seus hereus. Per si de cas ajuda: L'eslògan per a la seua figura: "Tenia setge, anys i va posar el seu cor Al Vent i el franquisme li va voler partir".

  • 3
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat