Diari La Veu del País Valencià
Puig viatja a Brussel·les per ‘defensar els interessos valencians’

RedactaVeu / València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, viatjarà a Brussel·les dimarts que ve, 6 de desembre, amb la finalitat de participar en el ple del Comitè de les Regions (CdR) i, d’aquesta manera, “defensar els interessos valencians” en les institucions comunitàries.

Així ho ha explicat el delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, que també formarà part de la delegació del Consell que estarà a Brussel·les fins a dijous que ve 8 de desembre.

Durant la seua estada en la capital comunitària, Ximo Puig també presidirà el dimecres 7 de novembre la reunió de l’Intergrup de l’Automòbil del CdR, un sector “fonamental” per a l’economia del País Valencià, segons el delegat del Consell per a la UE. Tal com ha remarcat Calabuig, durant el debat s’abordaran “qüestions estratègiques” per al territori valencià relacionades amb el turisme i les inversions provinents del Pla Juncker.

En concret, Calabuig ha assenyalat que la visita del president de la Generalitat a Brussel·les està caracteritzada per tres motius principals. En primer lloc, ha destacat “la voluntat d’estar presents en la presa de decisions que afecten a la Comunitat Valenciana” per a participar, així, en “la construcció i solidesa del futur d’Unió Europea”.

En segon lloc, el viatge té com a objectiu “recuperar la reputació” del País Valencià. “Volem que quede clar que aquesta comunitat en la seua nova etapa és una comunitat amb dirigents i un govern honrat i amb ciutadans complidors de les normes comunitàries”, ha argumentat Calabuig.

En aquest sentit, el delegat del Consell també ha explicat que el Govern valencià pretén reivindicar que les polítiques comunitàries dels últims anys, especialment pel que fa als fons europeus, “han deteriorat greument la situació de la Comunitat Valenciana”.

“Les perspectives financeres de futur hauran de tenir en compte la Comunitat Valenciana al conjunt de totes les regions del sud d’Europa per a fomentar el desenvolupament i la cohesió del continent”, ha asseverat Calabuig.

Altres reunions

El president de la Generalitat també es reunirà durant la seua estada a Brussel·les amb la comissària europea de Comerç, Cecilia Malström, i amb el comissari d’Assumptes Econòmics i Monetaris, Pierre Moscovici. A més, mantindrà, durant la jornada del dimarts, 6 de desembre, una trobada amb els diputats valencians del Parlament Europeu i amb una representació d’alcaldes valencians que participen en una visita d’estudi en la ciutat.

Així mateix, el dimecres 7 de desembre, el cap del Consell es reunirà amb Clara Martínez, cap de gabinet adjunta del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i assistirà a una recepció amb valencians i valencianes que resideixen i treballen a Brussel·les.

Comparteix

Icona de pantalla completa