Diari La Veu del País Valencià
Mónica Oltra a l’Assemblea d’Iniciativa: ‘Nosaltres hem parit el Govern del Botànic’
RedactaVeu / Elx

Des de les 10h del matí, el Centre de Congressos d’Elx (el Baix Vinalopó), ha acollit l’Assemblea general d’Iniciativa del Poble Valencià, on s’ha explicat el reglament i, constituïda la Mesa de l’Assemblea, s’ha donat pas a les intervencions dels convidats.

Fins a Elx s’han desplaçat 250 persones que al llarg del matí han acudit també a la Reunió de supracomarques per debatre l’informe general, que seguidament ha deixat lloc a la intervenció de Joves amb Iniciativa i dels portaveus de les supracomarques. S’ha celebrat també el debat sobre la Ponència Política, que ha estat aprovada per ampla majoria, on han intervingut Miquel Real, qui en la seua intervenció “ha fet un repàs del treball del Govern del canvi per millorar la vida de la gent”. Paco García i la diputada autonòmica Belén Bachero han estat els encarregats d’exposar i coordinar les votacions a les esmenes realitzades a la Ponència Política de l’Assemblea. Un document aprovat hui titulat ‘Govern de la gent, govern del poble valencià’ que ha sigut debatut per les diferents agrupacions comarcals i per Joves amb Iniciativa en les darreres setmanes i que recull l’estratègia política a seguir per la formació política.

La Ponència remarca que “hem de seguir construint i consolidant un valencianisme de la majoria que trenque amb lluites estèrils del passat, que sàpiga captar els anhels i aspiracions de la ciutadania valenciana, els seus somnis de llibertat, benestar i estima per la terra. Que capitalitze les esperances de la majoria de la societat i sàpiga portar endavant les reformes que permeten fer realitat les potencialitats del nostre País. Un valencianisme respectat des de l’Estat i escoltat quan s’han de prendre gran decisions, com la millora del finançament o la reforma constitucional”.

La Mesa.

Així mateix el document polític assenyala que “Iniciativa ha d’encapçalar l’enfortiment ideològic de l’esquerra, per evitar caure en el parany que ha provocat la crisi de la social-democràcia, que deriva de la pèrdua d’un discurs propi front als valors de la dreta i de l’assumpció d’un paper subaltern i limitat a intentar rebaixar les arestes més doloroses del capitalisme, i sovint ni tan sols això”.

Per la seua banda la coportaveu d’Iniciativa, Mireia Mollà, ha sigut l’encarregada de donar la benvinguda a Elx i presidir la mesa i ha destacat que “acabat el cicle electoral i amb aquesta Assemblea, Iniciativa comença una nova etapa de proposta política i organitzativa per enfortir Compromís, la nostra aposta estratègica i consolidar el canvi i guanyar les eleccions municipals i autonòmiques del 2019”.

Mollà ha encoratjat l’Assemblea a “treballar per construir un canvi sostingut”, amb la “interacció amb els moviments associatius, el diàleg i la construcció d’una gran xarxa col·laborativa, amb mentalitat progressista, amb estima pel territori i amb la convicció que des d’un valencianisme inclusiu podem ser referents al País Valencià”.

La intervenció de cloenda a càrrec de Mónica Oltra ha deixat exemples del paper que ha jugat la coalició d’ençà que s’inicià el Govern del Botànic. Així, Oltra ha recordat que “nosaltres hem fet un canvi trencador” i que “el canvi polític no ha aparegut de la nit al dia, ha estat fruit de l’avantguarda política”. En altre sentit, i pensant en el partit que dirigeix, ha dit que ara “toca reinvertar-nos, aliar-nos per a canviar la societat i fer pedagogia per convèncer la gent que som necessaris”, ja que “els xicotets canvis irreversibles que estem aplicant són una revolució”. Aquest és “el gran objectiu, quan aconseguim que les persones no renuncien mai als seus drets, quan no deixen que mai més els furten els seus drets, ho haurem aconseguit”, ha dit la vicepresidenta del Consell.

Assemblea general d’Iniciativa.

“Nosaltres parírem el pacte del Botànic, constituírem un Govern de mestissatge i hem demostrat que Compromís és garantia d’estabilitat del Consell. Estem millorant la vida de la gent, allò pel que hem lluitant tant», ha assegurat Oltra qui ha exclamat que “ens han parit per a estar al costat de la gent”.

Conclosa l’Assemble, aquest diari ha pogut parlar amb Pasqual Mollà, a qui se li ha preguntat sobre si s’ha contemplat des d’Iniciativa l’opció de treballar una gran coalició per a les eleccions de 2019 que incloga Podem i EUPV. Mollà ha fet constar que la ponència tenia un recorregut “ample sobre el valencianisme de la majoria” social, i encara que “hi ha gent que s’ho planteja”, ara per ara “no està en l’agenda del debat”. Ara “han passat unes eleccions, i cal dissenyar una estratègia de suport al Govern per aconseguir una majoria social el 2019”.

A més a més, també se li ha preguntat sobre el Manifest impulsat per donar més veu als independents de Gent de Compromís, a la qual cosa ha contestat que “no s’ha parlat” sobre això, encara que el tema “està més o menys resolt, perquè hi ha una proposta de participació”.

L’Assemblea ha comptat amb la participació de representants de la resta de formacions polítiques que conformen Compromís, com la coordinadora nacional del Bloc, Àgueda Micó; la diputada de Verds-Equo, Cristina Rodríguez, i militants adherits directament a la coalició. De la mateixa manera, també s’ha comptat amb la participació d’Emilia Noguera, membre del consell ciutadà de Podem-Podemos.

Comparteix

Icona de pantalla completa