Creix el nombre de suports per al Manifest 12-D de Gent de Compromís

En una setmana han recollit més de 400 signatures de suport
5 desembre 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

Després d'una setmana des que es fera públic el Manifest 12-D, els sues promotors reconeixen en un comunicat estar “molt satisfets amb el bon resultat que fins ara ha tingut”. A hores d'ara ja són més de 400 militants i simpatitzants de Gent de Compromís i de tots els partits que conformen la coalició (Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa del Poble Valencià i Verds-Equo del País Valencià) els que han signat l'adhesió al document. En aquest mateix comunicat declaren que la majoria de signants formen part de Gent Compromís, que per als promotors demostra “la preocupació i el malestar general d'aquest col·lectiu, el principal afectat per la situació de manca de democràcia interna”.

Entre les adhesions més rellevants al manifest durant aquesta primera setmana s'hi troben vora 60 càrrecs públics, com l'eurodiputat Jordi Sebastià, la diputada al Congrés Marta Sorlí, el secretari autonòmic Enric Nomdedéu, el síndic del grup parlamentari de Compromís en les Corts Fran Ferri, la diputada Isaura Navarro, l'alcalde d'Alzira Diego Gómez i els regidors de l'Ajuntament de València, Isa Lozano, Carlos Galiana i Consol Castillo. A més, aquest diumenge es van afegir a la llista, l'alcalde de Sagunt i Vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) Quico Fernández i el regidor i portaveu de Compromís al cap i casal Pere Fuset.

Els promotors d'aquest manifest declaren que estan iniciant “una nova setmana motivats per l'èxit que ha tingut el llançament d'aquest manifest, amb l'objectiu de seguir sumant a companyes i companys de Compromís i amb la finalitat que l'Executiva Nacional cedisca en les seues pretensions i cree una mesa de negociacions per a cercar entre totes i tots, l'encaix dels afiliats directament a la coalició”.

Aquest dissabte passat,durant l'assemblea general d'Iniciativa del Poble Valencià (IdPV), Mireia Mollà feia referència a l'inici d'una “nova etapa de proposta política i organitzativa, per enfortir Compromís”, així com també destacava que cal “treballar per construir un canvi sostingut, sostenible i de millora de la vida de les persones”, tot això mitjançant “la interacció amb els moviments associatius, el diàleg i la construcció d’una gran xarxa col·laborativa”. Pel que els impulsors d'aquest manifest han afirmat sentir-se “disgustats en comprovar com els dirigents d'IdPV segueixen marginant a prop dels 900 afiliats que conformen Gent de Compromís mentre tracten de crear eixes 'xarxes col·laboratives' obviant a la militància real de Compromís”.

La Veu
 
next