Diari La Veu del País Valencià
El Magnànim publica les actes del IV Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida
RedactaVeu / València

El Magnànim publica un nou llibre, les actes del IV Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida. Les sessions, celebrades els dies 28 i 29 de novembre de 2014 a Benigànim, van reunir un bon grapat d’estudiosos i investigadors (més de quaranta) que aportaren les seues ponències i comunicacions sobre les més diverses branques del coneixement o de les arts, sempre tenint com a referent l’àmbit comarcal, ja siga des del punt de vista de la història, la literatura, la comunicació, la llengua, el paisatge o la música.

Ara, aquelles jornades comarcals organitzades per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) perllonguen el seu impacte amb la publicació de les actes, realitzada per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, dins de la seua col·lecció Estudis Comarcals, de manera que ara s’obri un període de valoració del seu procés, contingut i efectes d’aquest congrés, segons l’IEVA.

Portada. Imatge: El Magnànim.

Des d’aquesta institució afirmen que aquesta publicació servirà per a “conèixer els diferents estudis, aportacions, investigacions sobre la nostra comarca i des de mirades i punts de vista diferents però convergents, alhora que permet reflexionar sobre els diferents temes que importen, preocupen i ocupen no només les valldalbaidines i valldalbaidins, sinó també a tots els valencians en l’acte de pensar i repensar el valor i funció de les comarques tradicionals en el món actual per a vertebrar millor aquest país”.

El volum, de 734 pàgines, ja es pot adquirir a les llibreries a un preu de 15 euros, i serà pròximament presentat en un acte públic a Ontinyent.

Comparteix

Icona de pantalla completa