Diari La Veu del País Valencià
El Palau de la Música acull l’últim concert de Raimon al País Valencià

Sixto Ferrero / València.

Després d’anunciar que, al llarg del mes de maig de 2017, el cantautor de Xàtiva farà 12 concerts de comiat al Palau de la Música Catalana, el músic encara ha de concloure el cicle Raimon a Casa, que s’inicià el 9 d’abril a Elda (el Vinalopó Mitjà) i que conclourà el proper 17 de desembre al Palau de la Música de València (a les 19.30h). Aquest concert serà l’últim que Raimon farà al País Valencià.

L’última vegada que Raimon i l’Orquestra de València estigueren junts al Palau de la Música forma part de la història recent. Era l’any 1988, quan durant dos dies consecutius, 20 i 21 d’octubre, el cantautor de Xàtiva participà en Ausiàs March en concert.

Aquell concert formava part del cicle La música, la Voz y la Palabra i a banda dels dos concerts per al públic en la Sala Iturbi, Raimon també participà en diversos concerts didàctics al llarg de novembre de 1988, com així es recull en “Literatura y ficción: «estorias», aventuras y poesía en la edad media” (Publicacions de la UV, Col·lecció Parnaseo, 2015), on Ferrando Morales investiga a fons sobre Ausiàs March en els pentagrames del compositor Amand Blanquer. “Ausiàs March en concert, amb Teatrejove de la Fundació Shakespeare amb Raimon i l’Orquestra municipal de València va ser una proposta de José Manuel Conejero per als actes del 750 aniversari de l’entrada de Jaume I a València”. “Manuel Galduf”, aleshores titular de l’Orquestra Municipal de València, fou “el director musical” i “Leopoldo G. Aranda, el director escènic”. El programa del concert estava constituït per “música d’Amand Blanquer”, qui emprà “motius” en préstec “de Raimon”, per musicar una “selecció de poemes de March feta per Vicente Martínez Luciano”. Raimon actuà amb els seus músics i els “arranjaments de Josep Pons” durant “la segona part” del concert.

Fet i fet, en el concert que acollirà el Palau de la Música de València, el cantant i autor xativí portarà l’espectacle “Raimon: Ben poc abans de les coses penúltimes”, on cantarà 25 de les seues cançons més emblemàtiques amb l’Orquestra de València i el Cor de la Generalitat Valenciana sota la direcció del mestre Yaron Traub, segons ha informat el Palau.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha mostrat la seua satisfacció perquè “el Palau torna a obrir les seues portes, inexplicablement i injustament tancades per a ell tants i tants anys, a un referent de la nostra cultura com és Raimon”. En aquesta línia, Tello ha afegit que ara “tenim una magnífica oportunitat d’assistir al seu últim concert a terres valencianes i de gaudir de les seues cançons en un format simfònic que estic segura que serà molt especial i sentit”, ha afegit la presidenta.

El concert tindrà dos parts diferenciades amb les cançons que repassen la seua trajectòria artística i que han sigut arranjades per Antoni Ros-Marbá i Manel Camp. D’aquesta manera, cantarà amb l’Orquestra les cançons A l’estiu quan són les nou, Si miraves l’aigua, Mentre s’acosta la nit, Punxa de temps, Animal d’esperances i memòria, Si com lo taur, Així com cell, La balada de la garsa i de l’esmerla, Quan jo vaig nàixer, No el coneixia de res, En el record encara, T’ho devia, I nosaltres amb ells, Andreu amic, Al meu país la pluja, He passejat per València sol, Soliloqui solipsista, L’única seguretat, Parlant-me de tu i Com un puny. Durant la segona part actuarà amb l’Orquestra i el Cor i es podran escoltar Veles e vents, Jo vinc d’un silenci, He mirat aquesta terra, Diguem no i D’un temps d’un país.

Podeu adquirir les entrades si punxeu sobre l’enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa