Diari La Veu del País Valencià
Les Corts votaran si investiguen l’aplicació de la Llei de Dependència
EFE / València

El ple també votarà la peticions de Compromís perquè es cree una comissió d’investigació per a conèixer les implicacions dels membres del consell de direcció de Bancaixa i CAM en la venda d’instruments híbrids de capital i deute subordinat, i es constituïsca una altra per a investigar la contaminació d’aqüífers.

L’activitat parlamentària començarà demà amb la reunió de la comissió que investiga la intervenció de la CAM pel Banc d’Espanya perquè comparega l’expresident de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Julio Segura, a qui preguntaran per la revisió que es va fer de l’emissió de productes com les quotes participatives.

El ple començarà dimecres amb la votació de l’informe de la Sindicatura de Comptes sobre la Generalitat corresponent a 2011, després es debatrà una proposta del PP que demana que Les Corts expressen el seu ʹmalestarʹ per la declaració institucional de l’Ajuntament de Barcelona que menysprea el poble valencià.

A continuació, el PSPV defensarà que el Consell reclame al Govern les mesures necessàries per a excloure les persones físiques del pagament obligat de les taxes judicials perquè s’ha de garantir que cap persona es veja limitada a l’hora d’exercir el seu dret d’accés a la justícia, per no poder fer front al pagament de la taxa judicial.

Compromís demanarà en el ple que el Consell engegue mesures en tots els àmbits on té competències per a garantir la no discriminació i impulsar la lluita contra l’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia.

Per la seua banda, Esquerra Unida demanarà que Les Corts insten el Govern de l’Estat espanyol ʹa no culminarʹ la reforma de la Llei orgànica 2/2010, de 3 de març, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs, per considerar-la “una reculada en els drets fonamentals de les dones”.

Dijous, el president de la Generalitat, Alberto Fabra, respondrà de nou les preguntes dels portaveus parlamentaris en la sessió de control.

Comparteix

Icona de pantalla completa